Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
3 personer
1 grisemørbrad, 450 g
salt
rosmarin
rygesmuld
½ kg aspargeskartofler
2½ dl creme fraiche 38%
2 spsk peberrod
bredbladet persille
salt og peber
Sådan gør du
Salt mørbraden godt og lad den ligge i 45 minutter. Tænd en grill med låg.
Skrab noget af saltet af kødet og drys med hakket rosmarin. Når gløderne er
hvide stilles en foliebakke med 2 cm. rygesmuld oven på gløderne. Læg en rist
med mørbraden oven på foliebakken og ryg mørbraden i 10 minutter under låg.
Tag kødet af. Centrumtemperaturen skal være 62-65 grader. Hvis den er lavere
stilles kødet i ovnen ved 200 grader eller ryges til temperaturen er
nået.
Skær mørbraden i tynde skiver ved servering.
Kog
aspargeskartoflerne, pil dem og skær dem i passende stykker. Bland en dressing
af creme fraiche, peberrod og 2 spsk hakket persille. Smag til med salt og
peber. Vend kartoflerne i dressingen.
Tips
- Rygesmuld kan købes i jagt- og fiskeributikker og evt. hos slagteren.
- Rygning kan også foretages i en gryde udendørs på grill eller gasblus. Læg rygesmuld i gryden. Placer kødet på en rist eller stanniol ovenpå gryden. Læg låg på.
- Kartoffelsalaten kan stå i køleskab i ½-1 døgn.
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 405 g af retten):
Energi: 2541 kJ (605 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 30 g
kostfibre: 3 g
fedt: 38 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 625 kJ (149 kcal)
protein: 10 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 9 g