Rødvinsmarinerede kebabs med bulgursalat

Rødvinsmarinerede kebabs med bulgursalat

Af Grace Biilmann | Hele året, Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest, Grill


Rødvinsmarinerede kebabs med bulgursalat

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2 personer

2 nakkekoteletter, 2 cm tykke, a ca. 150 g
Salt og peber
Spid af træ eller metal

Marinade
1 dl rødvin
1 spsk honning
2 tsk herbs de provence
1 fed hvidløg

Bulgursalat
1½ dl bulgur
1 rød peberfrugt
½ agurk
1 lille rødløg
6 sorte oliven
1 citron
1 knsp stødt chili
Frisk mynte eller basilikum

Sådan gør du

Tænd grillen.

Skær kødet i tern på 2 x 2 x 2 cm. Pisk en marinade af rødvin, honning, herbs de provence og presset hvidløg. Vend kødet i marinaden og stil det i køleskab i mindst ½ time.

Kog bulgur.

Skær peberfrugt og agurk i små tern. Hak løget fint. Hæld det i en skål og tilsæt oliven, 1 spsk citronsaft og chili.

Skyl bulguren i koldt vand. Lad vandet dryppe af i en si. Bland bulgur og grøntsager. Smag til med salt, peber og finthakket mynte eller basilikum.

Tag kødet op af marinaden. Stik det på spid og krydr med salt og peber. Grill kødet ca. 3 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt.

Tips

  • Svinekotelet og skinkeschnitzel kan bruges i stedet for nakkekotelet.
  • Kødet kan ligge op til 12 timer i marinaden i køleskab.
  • Rosévin kan også bruges til marinaden. 
  • Bulgursalat kan tilberedes op til 24 timer før servering.
  • Ris, spelt eller couscous kan bruges i stedet for bulgur.
  • Kebabs kan også grilles på en grillpande.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 42%
Fedt 33%
2320 kJ - 555 kcal