Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
2 personer
2 nakkekoteletter, 2 cm tykke, a ca. 150 g
Salt og peber
Spid af træ
eller metal
Marinade
1 dl rødvin
1 spsk
honning
2 tsk herbs de provence
1 fed
hvidløg
Bulgursalat
1½ dl bulgur
1 rød
peberfrugt
½ agurk
1 lille rødløg
6 sorte oliven
1 citron
1 knsp
stødt chili
Frisk mynte eller basilikum
Sådan gør du
Tænd grillen.
Skær kødet i tern på 2 x 2 x 2 cm. Pisk en marinade af
rødvin, honning, herbs de provence og presset hvidløg. Vend kødet i marinaden og
stil det i køleskab i mindst ½ time.
Kog bulgur.
Skær peberfrugt
og agurk i små tern. Hak løget fint. Hæld det i en skål og tilsæt oliven, 1 spsk
citronsaft og chili.
Skyl bulguren i koldt vand. Lad vandet dryppe af i
en si. Bland bulgur og grøntsager. Smag til med salt, peber og finthakket mynte
eller basilikum.
Tag kødet op af marinaden. Stik det på spid og krydr med
salt og peber. Grill kødet ca. 3 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt.
Tips
- Svinekotelet og skinkeschnitzel kan bruges i stedet for nakkekotelet.
- Kødet kan ligge op til 12 timer i marinaden i køleskab.
- Rosévin kan også bruges til marinaden.
- Bulgursalat kan tilberedes op til 24 timer før servering.
- Ris, spelt eller couscous kan bruges i stedet for bulgur.
- Kebabs kan også grilles på en grillpande.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 42%
Fedt 33%
2320 kJ - 555 kcal