Rødvinsbraiseret røget skinke

Velsmagende simremad af røget skinke med mange grøntsager og en lækker mættende rødbedesalat som tilbehør.

Af voresmad.dk | Efterår, Vinter | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

4 personer

Røget skinke eller hamburgerryg, 750-1000 g
3-4 mellemstore gulerødder
1 mellemstor pastinak
2 mellemstore porrer
2 spsk olie, fx rapsolie
1 kvist løvstikke
Et par kviste persille
1-2 laurbærblade
4-5 hele peberkorn
½ flaske rødvin
½ l bouillon
1 dåse tomatkoncentrat, 70 g
Majsstivelse
Salt
Sukker

 

Tilbehør

  • 4 skiver groft rugbrød
  • Evt. rå rødbedesalat af 200 g rødbeder

 

Sådan gør du

  1. Skær grøntsagerne i ret store stykker.
  2. Varm olien i en rummelig gryde, svits grøntsagerne heri.
  3. Læg skinken i gryden og fordel grøntsagerne omkring den.
  4. Tilsæt krydderurter og de hele peberkorn.
  5. Hæld rødvin og bouillon ved.
  6. Læg låg på og lad retten koge ved svag varme i ca. 1 time. Vend kødet efter 30 minutter. Tag kødet op.
  7. Si suppen og kog den ind uden låg 4-5 minutter.
  8. Afmål ca. ½ l til sauce.
  9. Jævn let med majsstivelse og smag til med tomatkoncentrat, salt og sukker.
  10. Anret kødet i tynde skiver sammen med urterne og saucen.

Tilbehør

  1. Skær rugbrødet.
  2. Tilbered rødbedesalaten.

Energifordeling

Nu hedder det Filet Royal, hel fra gris. Tidligere hed udskæringen Filet Royal, hel fra svin.

Nu hedder det skinke fra gris. Tidligere hed udskæringen skinke fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 755 g af retten): 

Energi: 2477 kJ (590 kcal)

protein: 57 g

kulhydrat: 53 g

kostfibre: 10 g

fedt: 11 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 328 kJ (78 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g