Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
4 personer
Røget skinke eller hamburgerryg, 750-1000 g
3-4 mellemstore gulerødder
1 mellemstor pastinak
2 mellemstore porrer
2 spsk olie
1 kvist løvstikke
Et par kviste persille
1-2 laurbærblade
4-5 hele peberkorn
½ flaske rødvin
½ l bouillon
1 dåse tomatkoncentrat, 70 g
Majsstivelse
Salt og sukker
Tilbehør
4 skiver groft rugbrød
Evt. rå rødbedesalat af 200 g rødbeder
Sådan gør du
Skær grøntsagerne i ret store stykker. Varm olien i en rummelig gryde, svits grøntsagerne heri. Læg skinken i gryden og fordel grøntsagerne omkring den.
Tilsæt krydderurter og de hele peberkorn. Hæld rødvin og bouillon ved. Læg låg på og lad retten koge ved svag varme i ca. 1 time. Vend kødet efter 30 minutter. Tag kødet op. Si suppen og kog den ind uden låg 4-5 minutter.
Afmål ca. ½ l til sauce. Jævn let med majsstivelse og smag til med tomatkoncentrat, salt og sukker. Anret kødet i tynde skiver sammen med urterne og saucen.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 39%
Fedt 29%
2290 kJ - 545 kcal