Rødbedesalat med rucola, valnødder og feta

Rødbedesalat med rucola, valnødder og feta

Af Vibeke Lehn | Efterår, Vinter | Frokost, Buffet | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Rødbedesalat med rucola, valnødder og feta

Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

4 personer

500 g mellemstore rødbeder
1 hakket rødløg
1 æble i tern

Bærvinaigrette:
3 spsk hindbæreddike evt. sherry- eller æbleeddike
1 oliven– eller valnøddeolie
Salt og peber

1 håndfuld rucola
25 g valnøddekerner
125 g feta eller afdryppet mozzarella

 

Tilbehør

300 g magert stegt svinekød
4 små speltboller

Sådan gør du

Kog og pil rødbederne. Afkøl og skær dem i tern eller strimler og bland dem med de øvrige ingredienser. Pisk dressingen sammen, smag til med salt og peber og vend den i salaten.

Vend de resterende ingredienser i salaten med let hånd og server.

Server salaten som tilbehør til grisekød, and eller røget kød. Er også velegnet som frokost- eller buffetret.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 44%
Fedt 29%
2176 kJ - 520 kcal

6 om dagen logo