Rodfrugter i kokosmælk

Rodfrugter i kokosmælk

Af Vibeke Lehn | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


 Rodfrugter i kokosmælk

Det skal du bruge

4 personer

750 g rodfrugter: persillerod, gulerod, pastinak, knoldselleri og jordskokker
1 spsk olie
2 hakkede løg
20 g friskhakket ingefær
1 udkernet, finthakket rød chili
2 fed knust hvidløg
1 tsk karry
1 dåse kokosmælk
Evt. grøntbouillon
Salt og peber
Frisk koriander

Sådan gør du

  • Skær rødder og knolde i passende ens stykker – ikke for små.
  • Varm olien i en gryde og sauter løg, ingefær, chili, hvidløg og karry heri et par minutter.
  • Bland rodfrugterne i og tilsæt kokosmælk. Bring det hele til kogepunktet og lad rødderne snurre - under omrøring - til de er møre, men stadig har bid. Spæd evt. med lidt bouillon undervejs.
  • Smag til med salt, peber og koriander og server evt. med ris eller bulgur og chutney som grøn ret.

En god og børnevenlig ret, som er velegnet som tilbehør til fx stegt fisk, kylling eller magert grisekød.

Energifordeling