Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
6 personer
1 kg roastbeef af okseinderlår
Salt og peber
2 tsk olie
2 gulerødder, 150 g
1 pastinak, 125 g
2 løg, 250 g
Salt og peber
2 tsk olivenolie
3 kviste timian
Sauce:
1 bananskalotteløg, 25 g
1 fed hvidløg
2 kviste timian
1 spsk smør
2 tsk olivenolie
30 g ingefær
½ dl balsamico
2½ dl rødvin
4 dl okse- eller kalvebouillon, gerne fra terning
Salt og peber
Smashed kartofler:
1 kg kartofler
2-3 kviste timian
2 spsk olivenolie
Sådan gør du
Sauce:
Pil løg og hvidløg og skær dem i fine tern. Skyl og hak timian.
Varm smør og olivenolie ved god varme i en gryde.
Svits løg, hvidløg og timian til løget er klart. Skræl ingefær, riv det og tilsæt 1 spsk sammen med balsamico. Kog ind til det halve.
Hæld rødvinen i gryden og kog yderligere ind til det halve. Tilsæt fond og kog saucen ind med en tredjedel. Si saucen og smag til med salt og peber.
Kartofler:
Tænd ovnen på 180 grader.
Skyl og skrub eller skræl kartofler. Skær dem i grove stykker og Læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber. Skyl og hak timian og drys det over. Dryp med olivenolie. Bag i 45-50 minutter.
Tag fadet ud af ovnen. ”Mas” kartoflerne let med et piskeris.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande ved høj varme. Brun kødet i 3 minutter på alle sider.
Skræl gulerødder og pastinak og skær dem i grove stykker.
Pil løg og skær det i store tern.
Læg rodfrugter og løg i bunden af et ovnfast fad. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber.
Skyl og hak timian og drys udover.
Læg stegen ovenpå rodfrugterne. Sæt et stegetermometer i kødet og steg til centrumtemperaturen er 58 grader. Det tager 30-45 minutter.
Kødet behøver ikke hvile, men hvis det ikke skæres for straks, skal det ikke tildækkes.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 35 %
Kulhydrat 33 %
Fedt 26 %
Alkohol 7 %
1685 kJ – 405 kcal