Roastbeef med krydderurtebrød-dressing

Roastbeef med krydderurtebrød-dressing

Af Thomas Castberg | Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend


Roastbeef med krydderurtebrød-dressing

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

7-8 personer

1 roastbeef, ca. 1 kg
af tykstegsfilet eller inderlår

Krydderurte-/brøddressing:
2-3 skiver hvidt brød
2 bundter friske urter fra haven eller grønthandleren.
(det kan være dild, persille, kørvel, estragon, purløg osv…)
¾ -1 dl rapsolie, gerne koldpresset
2 spsk æblecidereddike
1-2 tsk sukker
salt og peber

Sådan gør du

Få slagteren til at snøre stegen, hvis det ikke allerede er gjort!

Tænd ovnen på 150 grader.

Krydr stegen med salt og peber på alle sider. Læg stegen i et ovnfast fad, sæt det i ovnen og steg ca. 50 minutter. Centrumtemperaturen skal være 58-60 grader, så er stegen rosa indeni.

Rist brødet sprødt i ovnen de sidste ca. 10 minutter.

Tag stegen ud og lad den køle af. Sæt den evt. i køleskab.

Skyl og tør krydderurterne! Hak dem groft.

Knus de ristede brødskiver groft og bland med krydderurterne. Bland med rapsolie og eddike og smag til med salt, sukker og friskkværnet peber.

Skær roastbeef i så tynde skiver som muligt og anret med rigelige mængder ”brøddressing” ovenpå.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 44%
Kulhydrat 14%
Fedt 42%
1135 kJ - 272 kcal