Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 tsk olie, fx rapsolie
2 æg
4 skiver rugbrød, ca. 200 g
4 tsk light mayonnaise
4 salatblade
2 skiver færdigstegt bacon
2 tomater, ca. 150 g
1 grøn peberfrugt
Tilbehør
2 spsk tomatketchup
2 gulerødder
2 bananer
4 tørrede abrikoser
Sådan gør du
- Varm olien på en pande.
- Slå æggene ud på panden og steg spejlæg.
- Rist rugbrødsskiverne på en brødrister.
- Smør dem med mayonnaise.
- Fordel salatblade, æg, bacon, tomat i skiver og peberfrugt i strimler over de to af brødskiverne.
- Læg de andre to brødskiver løst over.
- Server tomatketchup til.
Tips
- Vend evt. æggene og steg spejlæggene på den anden side. Så de bliver up side down.
- Det er hurtigere end at hente en pizza.
Energifordeling
Nu hedder det bacon fra gris. Tidligere hed udskæringen bacon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 555 g af retten):
Energi: 2519 kJ (600 kcal)
protein: 17 g
kulhydrat: 83 g
kostfibre: 16 g
fedt: 19 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 455 kJ (108 kcal)
protein: 3 g
kulhydrat: 15 g
kostfibre: 3 g
fedt: 4 g
Ca. 300 g frugt og grønt pr. person.