Ristet rugbrødssandwich med spejlæg og bacon

Hurtig, lækker og velsmagende ret, som er velegnet både som morgenmad og til frokost.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Frokost, Morgenmad | Weekend, Gæster, 6 om dagen


Ristet rugbrødssandwich med spejlæg og bacon

Tilberedningstid

Ca. 15 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 tsk olie, fx rapsolie
2 æg
4 skiver rugbrød, ca. 200 g
4 tsk light mayonnaise
4 salatblade
2 skiver færdigstegt bacon
2 tomater, ca. 150 g
1 grøn peberfrugt

Tilbehør

2 spsk tomatketchup
2 gulerødder 
2 bananer 
4 tørrede abrikoser

Sådan gør du

  1. Varm olien på en pande.
  2. Slå æggene ud på panden og steg spejlæg. 
  3. Rist rugbrødsskiverne på en brødrister.
  4. Smør dem med mayonnaise.
  5. Fordel salatblade, æg, bacon, tomat i skiver og peberfrugt i strimler over de to af brødskiverne.
  6. Læg de andre to brødskiver løst over.
  7. Server tomatketchup til. 

Tips

  • Vend evt. æggene og steg spejlæggene på den anden side. Så de bliver up side down.
  • Det er hurtigere end at hente en pizza.

Energifordeling

Nu hedder det bacon fra gris. Tidligere hed udskæringen bacon fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 555 g af retten): 

Energi: 2519 kJ (600 kcal)

protein: 17 g

kulhydrat: 83 g

kostfibre: 16 g

fedt: 19 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 455 kJ (108 kcal)

protein: 3 g

kulhydrat: 15 g

kostfibre: 3 g

fedt: 4 g

 

Ca. 300 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo