Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4-5 personer
Ca. 200 g spæde salatblade
4 skiver groft hvedebrød
6-10 små og søde tomater
2 tsk vindruekerneolie og 1 tsk smør til stegning
Tatar
5-600 g fineste oksetatarkød
1 lille skalotteløg
½ rød, chili
2 spsk friske krydderurter (estragon, basilikum og persille)
2 tsk dijonsennep
1 tsk koncentreret tomatpuré
2 tsk worchestershiresauce eller balsamicoeddike
1 spsk cognac
1 spsk jomfruolivenolie
1 spsk smør
Salt og peber
Tilbehør
1 stk peberrod
1 bundt purløg
1 lille glas kapers
Brød
Sådan gør du
Skyl og tør salaten. Rist brødskiverne. Skær tomaterne i skiver.
Hak skalotteløg, chili og krydderurter fint. Rør tatarkødet med alle de nævnte ingredienser samt salt og peber. Form kødet til små hakkebøffer. Arranger salaten og tomatskiverne på brødet og læg dem på et fad eller en tallerken.
Varm olie og smør op på panden og rist bøfferne kort ved stærk varme på begge sider.
Læg salaten på brødet og bøffen ovenpå. Server dem straks med friskhøvlet peberrod, hakket purløg og kapers på toppen.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 47 %
Kulhydrat 28 %
Fedt 25 %
1341 kJ - 320 kcal