Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
4 personer
1-1,2 kg ribbenssteg
1 spsk groft salt
2 laurbærblade
3 dl bouillon eller vand
saucejævner
evt. kulør
Gammeldags rødkål
1 lille rødkål, ca. 1 kg
25 g smør
1 dl eddike
2 dl ribssaft
ca. ¾ dl sukker
Tilbehør
1 kg kartofler
Sådan gør du
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Drys kødet med salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Kom laurbærblade ned mellem sværene. Hæld bouillon i en lille bradepande. Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt.
Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time, til kødet er gennemstegt. Skulle sværen ikke være helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader. Tag stegen ud af ovnen.
Si skyen op i en gryde og lad den stå et øjeblik. Skum fedtet af. Varm skyen op og jævn med saucejævner. Smag til med salt og peber.
Snit kålen fint og svits den i smør i en gryde. Tilsæt eddike når kålen er faldet lidt sammen. Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg. Tilsæt ribssaft, salt og sukker. Kog kålen under låg ved svag varme i ca. 1 time. Smag til med sukker og evt. mere salt.
Kog kartoflerne.
Tips
Energifordeling
Nu hedder det bryst, kogestykke med ben - ribbenssteg af bryst fra gris. Før hed udskæringen svinebryst, kogestykke med ben - ribbenssteg af svinebryst fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 980 g af retten):
Energi: 5904 kJ (1406 kcal)
protein: 62 g
kulhydrat: 109 g
kostfibre: 9 g
fedt: 79 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 600 kJ (143 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 8 g