Tilberedningstid
Ca. 2 timer
Det skal du bruge
4 personer
1 kg ribbenssteg
1 spsk groft salt
4 peberkorn
1 tsk frisk timian eller ½ tsk tørret
1 tsk majsstivelse
Fyldte løg
4 mellemstore rødløg eller zittauerløg, ca.
350 g
150 g champignon
10 g smør
1 spsk rasp
¾ dl fløde 13%
Tilbehør
800 g kartofler
Grøn salat, 100 g med 100 g skivede champignon og 100 g æblebåde
Sådan gør du
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cms mellemrum, men undgå at ridse i selve kødet. Kom groft salt ned mellem hver svær. Stik peberkornene ned mellem sværene.
Pil løgene og skær et låg af. Udhul løgene med en lille spids kniv og en teske. Hak løgmassen. Rens champignonerne og hak dem groft. Svits de hakkede løg ca. 5 minutter på en pande i smørret.
Tilsæt champignon og lad dem stege med i 5 minutter. Kom 2-3 spsk af løgblandingen i en lille bradepande. Drys raspen over resten af løgene på panden. Tilsæt fløde og rør fyldet sammen. Smag til med salt og peber.
Kom fyldet i løgene og stil dem i bradepanden. Læg stegen ved siden af. Kom 5 dl vand og timian i bradepanden. Stil stegen midt i en kold ovn.
Lad den stege 1½ time ved 200 grader. Tag løgene op af bradepanden og hold dem varme under stanniol. Hæld skyen i en gryde. Er sværen ikke helt sprød, efterbrunes stegen ved 250 grader. Varm skyen igennem, skum for fedt og jævn med majsstivelse. Smag til med salt og peber.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 27%
Fedt 48%
3465 kJ - 825 kcal