Ribbenssteg med fyldte løg

Saftig, sprød ribbenssteg med ovnbagte løg med fyld af champignon, kartofler, skysauce og grøn salat. Velegnet til gæster.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Efterår, Vinter | Hovedretter | Jul, Gæster


Tilberedningstid

Ca. 2 timer

Det skal du bruge

4 personer

1 kg ribbenssteg
1 spsk groft salt
4 peberkorn
1 tsk frisk timian eller ½ tsk tørret
1 tsk majsstivelse

Fyldte løg
4 mellemstore rødløg eller zittauerløg, ca. 350 g
150 g champignon
10 g smør
1 spsk rasp
¾ dl fløde, 13% 

Tilbehør
800 g kartofler

Salat
100 g grøn salat
100 g champignon
100 g æblebåde

Tilbehør


 

Sådan gør du

Kødet

  1. Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum, men undgå at ridse i selve kødet.
  2. Kom groft salt ned mellem hver svær.
  3. Stik peberkornene ned mellem sværene.

Fyldte løg

  1. Pil løgene og skær et låg af. Udhul løgene med en lille spids kniv og en teske.
  2. Hak løgmassen.
  3. Rens champignonerne og hak dem groft.
  4. Svits de hakkede løg ca. 5 minutter på en pande i smørret.
  5. Tilsæt champignon og lad dem stege med i 5 minutter.
  6. Kom 2-3 spsk af løgblandingen i en lille bradepande.
  7. Drys raspen over resten af løgene på panden.
  8. Tilsæt fløde og rør fyldet sammen.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Kom fyldet i løgene og stil dem i bradepanden.
  11. Læg stegen ved siden af.
  12. Kom 5 dl vand og timian i bradepanden.
  13. Stil stegen midt i en kold ovn.
  14. Lad den stege 1½ time ved 200 grader.
  15. Tag løgene op af bradepanden og hold dem varme under stanniol.
  16. Hæld skyen i en gryde.
  17. Er sværen ikke helt sprød, efterbrunes stegen ved 250 grader.
  18. Varm skyen igennem, skum for fedt og jævn med majsstivelse.
  19. Smag til med salt og peber.

Tilbehør

  1. Kog kartoflerne
  2. Snit grøntsagerne til den grønne salat.

 

Energifordeling

Nu hedder det ribbenssteg fra gris. Tidligere hed udskæringen udskæringen ribbenssteg fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 675 g af retten): 

Energi: 3836 kJ (913 kcal)

protein: 50 g

kulhydrat: 45 g

kostfibre: 7 g

fedt: 59 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 569 kJ (136 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 9 g