Tilberedningstid
Ca. 2 timer
Det skal du bruge
4 personer
1 kg ribbenssteg
1 spsk groft salt
4 peberkorn
1 tsk frisk timian eller ½ tsk tørret
1 tsk majsstivelse
Fyldte løg
4 mellemstore rødløg eller zittauerløg, ca. 350 g
150 g champignon
10 g smør
1 spsk rasp
¾ dl fløde, 13%
Tilbehør
800 g kartofler
Salat
100 g grøn salat
100 g champignon
100 g æblebåde
Tilbehør
Sådan gør du
Kødet
- Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum, men undgå at ridse i selve kødet.
- Kom groft salt ned mellem hver svær.
- Stik peberkornene ned mellem sværene.
Fyldte løg
- Pil løgene og skær et låg af. Udhul løgene med en lille spids kniv og en teske.
- Hak løgmassen.
- Rens champignonerne og hak dem groft.
- Svits de hakkede løg ca. 5 minutter på en pande i smørret.
- Tilsæt champignon og lad dem stege med i 5 minutter.
- Kom 2-3 spsk af løgblandingen i en lille bradepande.
- Drys raspen over resten af løgene på panden.
- Tilsæt fløde og rør fyldet sammen.
- Smag til med salt og peber.
- Kom fyldet i løgene og stil dem i bradepanden.
- Læg stegen ved siden af.
- Kom 5 dl vand og timian i bradepanden.
- Stil stegen midt i en kold ovn.
- Lad den stege 1½ time ved 200 grader.
- Tag løgene op af bradepanden og hold dem varme under stanniol.
- Hæld skyen i en gryde.
- Er sværen ikke helt sprød, efterbrunes stegen ved 250 grader.
- Varm skyen igennem, skum for fedt og jævn med majsstivelse.
- Smag til med salt og peber.
Tilbehør
- Kog kartoflerne
- Snit grøntsagerne til den grønne salat.
Energifordeling
Nu hedder det ribbenssteg fra gris. Tidligere hed udskæringen udskæringen ribbenssteg fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 675 g af retten):
Energi: 3836 kJ (913 kcal)
protein: 50 g
kulhydrat: 45 g
kostfibre: 7 g
fedt: 59 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 569 kJ (136 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 9 g