Ribbenssteg i "beton"

Lækker ribbenssteg med spændende appelsinsalat som tilbehør.

Af Carsten Kyster og Klaus Kjaergaard | Hele året | Frokost, Hovedretter | Gæster, Jul, Weekend, Fest


Ribbenssteg i "beton"

Tilberedningstid

Ca. 2½ time

Det skal du bruge

5-6 personer

1,2 kg ribbenssteg af stegestykke uden ben
1-1½ spsk salt
peber
1 håndfuld krydderurter fx salvie, rosmarin og timian
1 spsk olie

"Beton"
½ kg hvedemel

Appelsinsalat
4 appelsiner
1 salatløg
1 citron
3 spsk olie
1 spsk sukker
Blade af mynte eller bredbladet persille

Tilbehør

Brød

Sådan gør du

Bestil kødet hos slagteren, og bed ham om at ridse stegen i harlekin-tern. Drys kødet og sværen med salt og peber. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem sværene.
Rør "betonen" sammen og mel og 2½ dl vand. Rul dejen ud til en stor firkant. Læg urterne midt på dejen, læg stegen oven på, fordel olien på sværen, og pak dejen om stegen. Rids "betonen" rundt i sværkanten, uden at der går hul. Stil stegen i ovnen ved 200 grader i 1¾ time.
Slå låget af, så sværen kan blive sprød. Sæt stegen øverst i ovnen ved 225-250 grader, til sværen er sprød. Pas på den ikke bliver for mørk.

Skær enderne af appelsinerne, fjern skallen og den hvide hinde med en skarp kniv. Skær appelsinerne i skiver og læg dem i et fad. Læg løg i skiver ovenpå. Rør saften af ½ citron, olie, sukker, salt og peber sammen og hæld det over appelsiner og løg. Vend blade af mynte eller bredbladet persille i salaten.

Tips

  • Retten kan også serveres som middagsret til 4 personer fx med kartofler med "knaser", af 800 g små vaskede kartofler blandet med en rødløg i skiver og 25 g krydderfedt med løg og grever. Stil det i ovnen ved 200 grader i 45 minutter til kartoflerne er møre og sprøde.

Energifordeling

Nu hedder det ribbenssteg uden ben fra gris. Tidligere hed udskæringen ribbenssteg uden ben fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 380 g af retten). Frokostret eller buffet til 5 - 6 personer: 

Energi: 3911 kJ (931 kcal)

protein: 34 g

kulhydrat: 27 g

kostfibre: 4 g

fedt: 77 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 1034 kJ (246 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 20 g