Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
Grisebov
500 g grisebov
2 spsk smagsneutral olie
2 løg
2 gulerødder, 150 g
300 g kartofler
1 frisk chili uden kerner
1 tsk hele spidskommenfrø
1 tsk hele korianderfrø
1 kanelstang
5 dl kyllinge- eller grøntsagsbouillon
50 g dadler
50 g tørrede abrikoser
50 g mandler
1 usprøjtet lime
Salt og friskkværnet peber
Revet blomkål
1 blomkål
1 usprøjtet lime
2 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber
1 bundt bredbladet persille
Tilbehør
4 store skiver groft brød
Sådan gør du
- Skær bov i tern. Varm 1 spsk af olien i en gryde ved høj varme, og brun halvdelen af kødet. Det skal syde højlydt, når kødet kommer i gryden. Tag kødet op, tilsæt 1 spsk olie og brun på samme måde den anden halvdel. Tag kødet op.
- Skræl og skær gulerødder og løg i skiver. Skræl og skær kartoflerne i grove stykker. Halver chilien, fjern kernerne og hak den groft. Knus spidskommen og korianderfrø.
- Steg løgene møre i samme gryde, og tilsæt chili, knust spidskommen og korianderfrø, kanelstang, gulerødder og kartofler.
- Kom kødet tilbage i gryden. Hæld bouillon på, og lad retten simre ved lav varme i ca. 45 minutter under låg, til kødet er mørt.
- Fjern de grønne blade og riv blomkål groft i en skål. Mariner blomkålen med fintrevet skal og saft af lime, olivenolie, salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Skyl persille og afdryp grundigt, hak og kom op i blomkål.
- Skær tørrede frugter og mandler ud i mindre stykker, og kom op i gryden, og lad det koge med de sidste 15-20 minutter, så det bliver en tæt og sammenhængende gryderet.
- Krydr med salt, peber, fintrevet limeskal og limesaft. Server gryderetten med revet blomkål og groft brød.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 20%
Kulhydrat 41%
Fedt 39%
2969 kJ – 710 kcal