Revet blomkål med tørret frugt og grisebov

Lækker gryderet med smagfuldt grisekød, skønne krydderier, mandler og tørret frugt. Serveres med revet blomkål og groft brød som tilbehør.

Af Mikkel Karstad | Hele året | Hovedretter | Weekend


Revet blomkål med tørret frugt og grisebov

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Grisebov
500 g grisebov
2 spsk smagsneutral olie
2 løg
2 gulerødder, 150 g
300 g kartofler
1 frisk chili uden kerner
1 tsk hele spidskommenfrø
1 tsk hele korianderfrø
1 kanelstang
5 dl kyllinge- eller grøntsagsbouillon
50 g dadler
50 g tørrede abrikoser
50 g mandler
1 usprøjtet lime
Salt og friskkværnet peber

Revet blomkål
1 blomkål
1 usprøjtet lime
2 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber
1 bundt bredbladet persille

 

Tilbehør

4 store skiver groft brød

 

Sådan gør du

  1. Skær bov i tern. Varm 1 spsk af olien i en gryde ved høj varme, og brun halvdelen af kødet. Det skal syde højlydt, når kødet kommer i gryden. Tag kødet op, tilsæt 1 spsk olie og brun på samme måde den anden halvdel. Tag kødet op.
  2. Skræl og skær gulerødder og løg i skiver. Skræl og skær kartoflerne i grove stykker. Halver chilien, fjern kernerne og hak den groft. Knus spidskommen og korianderfrø.
  3. Steg løgene møre i samme gryde, og tilsæt chili, knust spidskommen og korianderfrø, kanelstang, gulerødder og kartofler.
  4. Kom kødet tilbage i gryden. Hæld bouillon på, og lad retten simre ved lav varme i ca. 45 minutter under låg, til kødet er mørt.
  5. Fjern de grønne blade og riv blomkål groft i en skål. Mariner blomkålen med fintrevet skal og saft af lime, olivenolie, salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Skyl persille og afdryp grundigt, hak og kom op i blomkål.
  6. Skær tørrede frugter og mandler ud i mindre stykker, og kom op i gryden, og lad det koge med de sidste 15-20 minutter, så det bliver en tæt og sammenhængende gryderet.
  7. Krydr med salt, peber, fintrevet limeskal og limesaft. Server gryderetten med revet blomkål og groft brød.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 20%
Kulhydrat 41%
Fedt 39%
2969 kJ – 710 kcal