Retur fra Østen

Festlig anretning med fjordrejesalat, gris og brød.

Af Rasmus Bo Bojesen | Forår, Sommer | Forretter, Hovedretter, Buffet | Fest, Gæster, Weekend


Retur fra Østen

Tilberedningstid

Ca. 1½ time, heraf arbejdstid 1 time - plus tid til afkøling

Det skal du bruge

Hovedret til 8 personer eller buffet til 10 personer

1,2 kg Filet Royal af kam fra gris
salt og peber
2 spsk olie

Salat
200 g cashewnødder
5 forårsløg
1 rød peberfrugt
200-400 g pillede rejer, gerne fjordrejer
200 g spirer, fx lucerne og bønnespirer

Dressing
1 spsk lyse sesamfrø
½ dl soja
½ dl vindruekerneolie
½ dl sesamolie
4 spsk østerssauce

1 fed hvidløg
1 appelsin
frisk ingefær
frisk koriander

Tilbehør

400 g brød eller en kold rissalat

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun kødet på alle sider i olie. Læg kødet i et ovnfast fad med 2-3 cm væske op om kødet og steg det færdigt i ovnen ved 160 grader i ca. 40 minutter - til centrumtemperaturen er 58 grader. Afkøl kødet i køleskab.

Rist cashewnødder i ovnen ca. 10 minutter ved 160 grader til de er lysebrune. Rist sesamfrø på en tør pande.

Bland dressingen af soja, olie, østerssauce, sesamfrø, finthakket hvidløg, appelsinskal i fine strimler og appelsinsaft samt 1 spsk revet ingefær. Stil dressingen i køleskab.

Når kødet er gennemkoldt, og lige før det skal bruges, skæres det i papirtynde skiver og lægges på et fad eller fordeles på tallerkenerne. Skær forårsløg i tynde skiver og peberfrugt i meget fine tern. Bland rejer, forårsløg, nødder, peberfrugt og spirer. Bland dressingen med 3 spsk finthakket koriander og smag den til. Grøntsager, nødder og rejer vendes i dressingen og anrettes oven på kødet.

Tips

  • Kødet kan steges dagen før, og dressingen kan blandes i god tid, evt. dagen før og opbevares i køleskab.
  • Kog evt. selv fjordrejer. 1 kg fjordrejer bliver til 200-400 g pillede rejer, afhængig af håndelag.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen filet royal af kam fra gris. Før hed det filet royal af svinekam.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 370 g af retten): 

Energi: 2623 kJ (627 kcal)

Protein: 49 g

Kulhydrat: 36 g

Kostfibre: 6 g

Fedt: 31 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 711 kJ (170 kcal)

Protein: 13 g

Kulhydrat: 10 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 8 g