Rabarbertærte med marcipan

Rabarbertærte med marcipan

Af Bente Nissen Lundsgaard | Forår, Sommer | Desserter, Kager | Fest, Gæster, Weekend


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

8 personer

225 g hvedemel
150 g smør
3 spsk sukker
2 æggeblommer

Fyld:
400 rabarber
2 spsk sukker
2 æggehvider
4 spsk sukker
150 g reven rå marcipan
Korn af ½ stang vanilje
40 g smuttede mandler
2 spsk sukker

Pynt:
evt. lidt sigtet flormelis

Tilbehør

Flødeskum.

Sådan gør du

Smuldr smørret i melet. Bland sukker og æggeblommer i og saml dejen. Lad dejen hvile ca. 30 min. i køleskab. Udrul dejen til 1 rund plade. Fordel dejen i en smurt tærteform ca. 26 cm i diameter.

Skær rensede rabarberstilke i ½ cm tykke skiver. Kom dem i en skål og drys med 2 spsk sukker.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt de 4 spsk sukker og pisk til det bliver lidt sejt. Riv marcipanen og vend den i. Rør vaniljekorn i. Fordel blandingen i tærtebunden. Fordel rabarberne over. Drys mandler og 2 spsk sukker over. Bag tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 1 time på midterste ovnribbe. Afkøl tærten, drys den evt. med lidt sigtet flormelis og server den med flødeskum.

Energifordeling

Energi pr. person: 2510 kilojoule (600 kcal)

Energifordeling:
Protein: 9 g- 6 %
Kulhydrat: 60 g- 39 %
Fedt: 36 g - 55 %

Rabarber pr. person: 50 g