Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
8 personer
225 g hvedemel
150 g smør
3 spsk sukker
2 æggeblommer
Fyld:
400 rabarber
2 spsk sukker
2 æggehvider
4 spsk sukker
150 g reven rå marcipan
Korn af ½ stang vanilje
40 g smuttede mandler
2 spsk sukker
Pynt:
evt. lidt sigtet flormelis
Tilbehør
Flødeskum.
Sådan gør du
Smuldr smørret i melet. Bland sukker og æggeblommer i og saml dejen. Lad dejen hvile ca. 30 min. i køleskab. Udrul dejen til 1 rund plade. Fordel dejen i en smurt tærteform ca. 26 cm i diameter.
Skær rensede rabarberstilke i ½ cm tykke skiver. Kom dem i en skål og drys med 2 spsk sukker.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt de 4 spsk sukker og pisk til det bliver lidt sejt. Riv marcipanen og vend den i. Rør vaniljekorn i. Fordel blandingen i tærtebunden. Fordel rabarberne over. Drys mandler og 2 spsk sukker over. Bag tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 1 time på midterste ovnribbe. Afkøl tærten, drys den evt. med lidt sigtet flormelis og server den med flødeskum.
Energifordeling
Energi pr. person: 2510 kilojoule (600 kcal)
Energifordeling:
Protein: 9 g- 6 %
Kulhydrat: 60 g- 39 %
Fedt: 36 g - 55 %
Rabarber pr. person: 50 g