Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
8 stk
8 stilke rabarber
2 æbler
100 g frosne hindbær
150 g usaltet smør
1 tsk stødt kanel
1 spsk honning
lidt stødt ingefær (kan udelades)
100 g hvedemel
100 g hasselnødder
100 g mørk farin (eller muscovado)
cremefraiche 18 % (eller flødeskum)
Sådan gør du
Kom snittede, rensede rabarber i en pande med æbler i tern, og lad dem dampe kort. Kom så hindbær ved og 10 gram af smørret. Kom kanel, honning og ingefær ved. Bland resten af smørret med mel, hakkede nødder og farin.
Fordel frugten i en lille bradepande, og drys smuldredejen over.
Bag midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 min.
Server med cremefraiche eller flødeskum.
Kagen kan fryses. Man kan også lave en mindre portion i portionsskåle, der så kan bages direkte fra fryseren.
Tips
- Frugten kan skiftes ud alt efter årstid, blot der er tilstrækkeligt med væde og struktur i frugten. Brug fx æble, pære eller blommer, der kan blandes med de blødere solbær, jordbær eller hindbær. Man kan også komme lidt finthakket, tørret frugt som abrikos eller figen i fyldet. Lad børnene være med som smagsdommere for, hvad der skal være i fyldet, så vil interessen for at prøve ofte blive større.
- Kagen er et godt eksempel på, at man gerne må spise kage en gang imellem. For den kan lære børnene at spise frugt på mange måder. Og så er de andre gode ting i kagen langt at foretrække frem for slik.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold
Energiindhold i hele opskriften 12789 kJ (3069 kcal)
Protein 5%
Kulhydrat 34%
Fedt 58%
Energiindhold i ét stykke 1599 kJ (384 kcal)
Protein 5%
Kulhydrat 34%
Fedt 58%