Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 kg modne tomater
2 løg
1-3 fed hvidløg
20 g ansjoser i olie
1 spsk olie
2 spsk saltede kapers
Salt, peber og sukker
½ bdt basilikum, grøn
Sådan gør du
Skær et kryds i toppen af tomaterne og kom dem i kogende vand i 1 minut. Kom dem herefter i koldt vand. Flå tomaterne, fjern kernerne og skær dem i tern. Svits finthakket løg, hvidløg og ansjoser i olien et par min. Tilsæt tomater og kapers og varm det igennem et øjeblik. Tomaterne må IKKE koge – ellers mister de den rå smag. Smag til med salt, peber og sukker og vend strimlet basilikum i tomatsaucen.
Energifordeling
Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 6%
Kulhydrat 39%
Fedt 55%
500 kJ – 130 kcal