Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g rødbeder
2 æbler, 250 g
½-1 dl appelsinjuice eller æblejuice
Salt og peber
1 spsk sesamfrø
Pynt
4-5 stilke persille
Sådan gør du
Stik kernehuset ud af æblerne, og skær dem i tynde, runde skiver.
Skræl rødbeder og skær dem i tynde skiver. Kom æbler og rødbeder i en serveringsskål.
Hæld juice over, krydr med salt og peber og vend salaten rundt.
Lad salaten trække.
Rist sesamfrø på en tør pande og hæld dem over salaten.
Skyl og tør persille og hak den groft. Pynt med hakket persille.
Tips
- Server den rå rødebedesalat som tilbehør til fx Hakket oksekød med rodfrugtlåg
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 77%
Kulhydrat 10%
Fedt 13%
460 kJ – 110 kcal