Rødbede- og oksetatar med syltede radiser, sesam, tang og Dan Dan-sauce

Rødbede- og oksetatar med syltede radiser, sesam, tang og Dan Dan-sauce

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

Syltede radiser eller rødbeder
100 g radiser eller rødbeder
10 sorte peberkorn
2 laurbærblade
1 dl eddike
1 dl vand
1 spsk sukker eller honning
Salt

Tatar med rødbeder
200 g rødbeder
200 g okseinderlår eller -yderlår
Salt og peber

Dan Dan-sauce
3 spsk tahin
1 spsk peanutbutter
1 spsk sojasauce
2 spsk hoisin sauce
2 spsk riseddike
2 spsk sukker
½ - 1 spsk sichuan peber

Topping
3 blade nori tang
30 g sesamfrø – gerne en blanding af hvide og sorte

Ca. 2 timer


Sådan gør du

Syltede radiser eller rødbeder

  1. Skær radiser eller rødbeder i tynde skiver og kom dem i en skål eller et glas sammen med peberkorn og laurbærblade.
  2. Kog eddike, vand og sukker op med lidt salt. Hæld den varme lage over radisserne. Læg låg på glasset og opbevar dem i køleskabet 3-4 timer.

Tatar med rødbeder

  1. Kog rødbederne møre i letsaltet vand, 20-40 minutter afhængigt af størrelsen.
  2. Hæld vandet fra rødebederne og ’smut’ dem fri af deres skal mens de er varme.
  3. Læg rødbederne i et ovnfast fad og tør dem i ovnen ved 100 grader i ca. 1 time eller mere – jo tørrere, jo bedre. Ved tørringen får de en sejhed der minder om kød-tekstur.
  4. Hak rødbeder og okseinderlår fint, enten med kniv eller hak dem groft i en i kødhakker.
  5. Vend rødbeder og kød sammen, og smag til med salt, peber og Dan Dan-sauce.

Dan Dan-sauce

  1. Rør tahin og peanutbutter sammen med sojasauce, hoisinsauce, sukker og eddike i en skål, til en cremet sauce. Spæd evt. til med lidt vand, hvis saucen er meget tyk.
  2. Smag saucen grundigt til med evt. mere sukker, sichuan peber, mere eddike eller andet.

Topping

  1. Rist noritangen på tør pande så det frigiver ekstra umami.
  2. Rist sesamfrøene et par minutter på tør pande.

Anretning
Anret tataren på tallerkener og top med syltede radiser eller rødbeder og ristet tang. Servér med ekstra Dan Dan-sauce og et drys sesamfrø.

Foto: Sophie Due Rasmussen



energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 235 g af retten):
Protein: 18 g
Kulhydrat: 28 g
Kostfibre: 5 g
Fedt: 14 g
Energi: 1323 kJ (315 kcal)


Energiindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 6 g
Energi: 566 kJ (135 kcal)
Gæster