Det skal du bruge
4 personer
Syltede radiser eller rødbeder100 g radiser eller rødbeder
10 sorte peberkorn
2 laurbærblade
1 dl eddike
1 dl vand
1 spsk sukker eller honning
Salt
Tatar med rødbeder
200 g rødbeder
200 g okseinderlår eller -yderlår
Salt og peber
Dan Dan-sauce
3 spsk tahin
1 spsk peanutbutter
1 spsk sojasauce
2 spsk hoisin sauce
2 spsk riseddike
2 spsk sukker
½ - 1 spsk sichuan peber
Topping
3 blade nori tang
30 g sesamfrø – gerne en blanding af hvide og sorte
Ca. 2 timer
Sådan gør du
Syltede radiser eller rødbeder
- Skær radiser eller rødbeder i tynde skiver og kom dem i en skål eller et glas sammen med peberkorn og laurbærblade.
- Kog eddike, vand og sukker op med lidt salt. Hæld den varme lage over radisserne. Læg låg på glasset og opbevar dem i køleskabet 3-4 timer.
Tatar med rødbeder
- Kog rødbederne møre i letsaltet vand, 20-40 minutter afhængigt af størrelsen.
- Hæld vandet fra rødebederne og ’smut’ dem fri af deres skal mens de er varme.
- Læg rødbederne i et ovnfast fad og tør dem i ovnen ved 100 grader i ca. 1 time eller mere – jo tørrere, jo bedre. Ved tørringen får de en sejhed der minder om kød-tekstur.
- Hak rødbeder og okseinderlår fint, enten med kniv eller hak dem groft i en i kødhakker.
- Vend rødbeder og kød sammen, og smag til med salt, peber og Dan Dan-sauce.
Dan Dan-sauce
- Rør tahin og peanutbutter sammen med sojasauce, hoisinsauce, sukker og eddike i en skål, til en cremet sauce. Spæd evt. til med lidt vand, hvis saucen er meget tyk.
- Smag saucen grundigt til med evt. mere sukker, sichuan peber, mere eddike eller andet.
Topping
- Rist noritangen på tør pande så det frigiver ekstra umami.
- Rist sesamfrøene et par minutter på tør pande.
Anretning
Anret tataren på tallerkener og top med syltede radiser eller rødbeder og ristet tang. Servér med ekstra Dan Dan-sauce og et drys sesamfrø.
Foto: Sophie Due Rasmussen