Det skal du bruge
Frokostret til 6 personer
1-1,2 kg ribbenssteg
1 spsk groft
salt
2 laurbærblade
Gammeldags rødkål
1 lille
rødkål, ca. 1 kg
25 g smør
1 dl eddike
2 dl ribssaft
1 tsk
salt
ca. ¾ dl sukker
Tilbehør
300 g rugbrød
Ca. 1¾ time
Sådan gør du
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i
selve kødet. Har slagteren ridset stegen så gå den efter, nogle gange er
ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Kom groft salt og laurbærblade
ned mellem sværene. Læg stanniol i bunden af bradepanden. Læg stegen på en rist
i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt.
Sæt stegen midt i en
kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time, til kødet er
gennemstegt. Tag stegen ud af ovnen. Servér kødet varmt eller koldt.
Rødkål
Snit kålen fint og svits den i smør i en gryde. Tilsæt eddike når
kålen er faldet lidt sammen. Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg.
Tilsæt ribssaft og salt og læg låg på gryden. Kog kålen ved svag varme i ca. 1
time. Smag til med sukker og evt. mere salt.
Tips
- Stanniol i bunden af bradepanden letter rengøringen og bruges, når der ikke er tilsat vand og dermed brug for sauce
- Stegetermometer kan ikke bruges til ribbensstegen, da den har ben og fedt. Kødet bliver ikke tørt, selv om det steger lidt længere end anbefalet, men det svinder mere
- Rødkålen kan gemmes i køleskab i 1-2 uger