Det skal du bruge
4 personer
1 løg, 60 g
1 lille fed hvidløg
1 timiankvist, bladene
1 lille spsk koncentreret tomatpuré
1 spsk olivenolie
1 lille squash, 200 g
1 lille aubergine, 200 g
2 røde peberfrugter, 200 g
2 store tomater, 200 g
1 tsk salt
Peber
Pynt:
Basilikumblade til pynt
Ca. 1 time heraf arbejdstid 30 minutter
Sådan gør du
- Pil løg og skær dem i tynde skiver.
- Pil og snit hvidløg fint.
- Varm olie på en dyb pande ved god varme.
- Steg løg til de er klare. Tilsæt tomatpure og timianblade.
- Skær alle grøntsager til ratatouille i 1 cm store tern.
- Bland sammen med løgsaucen og smag til med salt og peber.
- Læg det i en eller flere poser, så posen bliver 1-2 cm tyk.
- Vakuumer ved maksimum tryk.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 85 grader/0:30 minutter).
- Evt: Hæld væden fra i en gryde og lad den koge ind til 1/3 ved god varme og uden låg (5-10 minutter). Vend den indkogte væde i resten.
- Hæld det hele i et varmt fad og pynt med basilikumblade.
Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.
Tips
Hvis grøntsagerne tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad indholdet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan det holde sig en uge på køl.
- Før servering: Læg posen med grøntsagerne i varmt vand fra hanen en halv time.