Quinoasalat med stegt broccoli og minuttern i brændt citron

Lækker quinoasalat med stegt broccoli og minuttern marineret i brændt citron.

Af Jesper Paustian | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Quinoasalat med stegt broccoli og skinketern marineret i brændt citron

Tilberedningstid

Ca. 50 minutter

Det skal du bruge

2 personer

Minuttern marineret i persille og brændt citron
300 g minuttern, 2x2x2 cm 
3 knivspidse fint salt
1 citron
½ bundt persille
1 tsk olie
Salt og peber
10 g smør

Quinoasalat
1 løg, ca. 110 g
2 fed hvidløg
1½ dl lys quinoa
3 dl vand
½ grøntsags bouillonterning

Stegt broccoli
1 broccoli, ca. 500 g
2 tsk olie, fx sesamolie
¼ dl soja
¼ dl vand

Sådan gør du

Drys kødet med salt (se tip) og lad det stå i minimum 15 minutter.

Skyl og halvér citron og kom den på en meget varm og tør pande med skæresiden nedad. Fjern først citronen når den er brændt, ca. 5 minutter. Skyl og hak persille. Pres den brændte citron og vend citronsaften med olie og persille. Smag til med salt og peber.

Varm smør på en pande ved god varme og lad det bruse af og blive gyldent. Brun minutternene på alle sider, det tager ca. 2 minutter i alt. Skru ned til svag varme og lad kødet stege i 20-30 minutter. Vend de lune minuttern i dressingen. 

Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl quinoa og kog sammen med løg, hvidløg, vand og bouillonterning uden låg i 15-20 minutter.

Skyl broccoli og skær blomsten i små buketter. Skræl stokken så det hvide kommer frem og skær stokken i skiver.
Varm sesamolie på en pande og lad det blive varm ved god varme. Steg broccoli i ca. 1 minut. Tilsæt soja og vand og lade det koge ind.

Vend broccolien i den lune quinoasalat og smag til med salt og peber. Fordel minuttern ovenpå salaten. 

Tips

  • Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt. 
  • I stedet for minuttern kan du anvende noget kød du har til overs fra dagen før, som du skærer i tern.
  • Quinoa kan erstattes af bulgur eller perlebyg.

Energifordeling

Nu hedder det minuttern af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinketern af skinke fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 750 g af retten): 

Energi: 2543 kJ (606 kcal)

protein: 54 g

kulhydrat: 42 g

kostfibre: 17 g

fedt: 21 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 339 kJ (81 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g