Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
6 personer
Tærtedej
200 g hvedemel gerne 100 g hvedemel og 100 g hvid hvedemel
1 spsk tørret oregano
40 revet ost, fx parmesan
75 g koldt smør i tern
1 æg
Fyld
4 æg
1 dl fraiche 9 %
¼ tsk salt
¼ tsk peber
1 courgette, 150 g
50 g semidried tomat
75 g parmaskinke
100 g revet ost, fx emmentaler
Pynt
1 lille bundt basilikum
Tilbehør
Blandet grøn salat, 600 g
Sådan gør du
- Bland mel, tørret oregano og revet ost i en stor skål.
- Tilsæt koldt smør i tern. Ælt med hænderne til en dej.
- Pisk ægget sammen og ælt det i dejen. Tilsæt evt. 1-2 spsk vand, hvis dejen ikke vil samles.
- Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rul dejen ud på et melstrøet bord til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
- Kom dejen i tærteformen og prik den med en gaffel.
- Pisk æg, fraiche, salt og peber sammen.
- Hæld æggeblandingen i tærteformen.
- Skyl courgette og skær den i skiver.
- Læg courgetteskiver, semidried tomat og strimler af skinke ned i æggeblandingen.
- Drys med revet ost.
- Bag quichen sprød og gylden i 20-25 minutter.
- Afkøl tærten på en rist.
- Pynt med basilikumblade.
- Server med en blandet grøn salat.
Tips
- Tærtebunden bliver mest sprød hvis den bages i en metalform.
- Tærtebunden kan også forbages i 10 minutter.
- Man kan også bruge færdig butterdej.
- Dejen kan lægges ovenpå tærten i stedet for i bunden.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 20 %
Kulhydrat 30 %
Fedt 51 %
1880 kJ – 450 kcal