Tilberedningstid
Ca. 1¼ time, heraf ca. 50 minutter i ovn
Det skal du bruge
4-6 personer
250 g hvedemel
125 g smør eller margarine
1 tsk salt
250 g bacon i tern
100 g revet ost, Grúyère eller Emmentaler
4 æg
2 dl fløde 9%
3 dl letmælk
1 knsp revet muskatnød
peber
Tilbehør
Salat af 100 g salat
100 g blomkål
100 g gulerødder
Sådan gør du
Varm ovnen op til 200 grader. Smuldr fedtstoffet fint
i melet, tilsæt salt og saml dejen med 1 dl vand - lidt ad gangen. Læg dejen i køleskab indtil den skal bruges. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en smurt tærteform. Dejen skal nå ud over kanten af formen hele vejen rundt.
Prik dejen med en gaffel. Bag tærtebunden ca. 20 minutter. Dej der hænger ud over kanten skæres af.
Svits baconternene på en tør pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, før de fordeles på tærtebunden. Drys revet ost over.
Pisk de hele æg med fløde og mælk. Riv muskatnød i æggemassen og krydr med peber.
Hæld blandingen over ost og bacon. Bag tærten i ovnen ca. 30 minutter. Den kan serveres varm eller kold.
Energifordeling
Nu hedder det bacon fra gris. Før hed udskæringen bacon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 345 g af retten):
Energi: 2850 kJ (679 kcal)
protein: 28 g
kulhydrat: 44 g
kostfibre: 3 g
fedt: 44 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 827 kJ (197 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 1 g
fedt: 13 g