Quiche med parmaskinke og semidried tomat

Skøn tærte som er velegnet til frokost eller som forret. Serveres med en sprød, blandet grøn salat til.

Quiche med parmaskinke og semidried tomat

Af Marie Melchior

Det skal du bruge

6 personer

Tærtedej
200 g hvedemel gerne 100 g hvedemel og 100 g hvid hvedemel
1 spsk tørret oregano
40 revet ost, fx parmesan
75 g koldt smør i tern
1 æg

Fyld
4 æg
1 dl fraiche 9 %
¼ tsk salt
¼ tsk peber

1 courgette, 150 g
50 g semidried tomat
75 g parmaskinke
100 g revet ost, fx emmentaler

Pynt
1 lille bundt basilikum

Tilbehør

Blandet grøn salat, 600 g

Ca. 1 time


Sådan gør du

  1. Bland mel, tørret oregano og revet ost i en stor skål.
  2. Tilsæt koldt smør i tern. Ælt med hænderne til en dej.
  3. Pisk ægget sammen og ælt det i dejen. Tilsæt evt. 1-2 spsk vand, hvis dejen ikke vil samles.
  4. Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Rul dejen ud på et melstrøet bord til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
  7. Kom dejen i tærteformen og prik den med en gaffel.
  8. Pisk æg, fraiche, salt og peber sammen.
  9. Hæld æggeblandingen i tærteformen.
  10. Skyl courgette og skær den i skiver.
  11. Læg courgetteskiver, semidried tomat og strimler af skinke ned i æggeblandingen.
  12. Drys med revet ost.
  13. Bag quichen sprød og gylden i 20-25 minutter.
  14. Afkøl tærten på en rist.
  15. Pynt med basilikumblade.
  16. Server med en blandet grøn salat.

Tips

  • Tærtebunden bliver mest sprød hvis den bages i en metalform.
  • Tærtebunden kan også forbages i 10 minutter.
  • Man kan også bruge færdig butterdej.
  • Dejen kan lægges ovenpå tærten i stedet for i bunden.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 20 %
Kulhydrat 30 %
Fedt 51 %
1880 kJ – 450 kcal
Sund hverdagsmad