Tilberedningstid
Ca. 2 timer
Det skal du bruge
4 personer
Ca. 1 kg ribbenssteg uden svær
salt og peber
1 tsk provancekrydderi
½ bundt persille
majsstivelse
500 g rosenkål
250 g små løg, fx skalotteløg eller miniløg
2
peberfrugter
Tilbehør
1 kg små kartofler
Sådan gør du
Bed slagteren om at skære sværen af ribbensstegen. Læg stegen på en rist i en lille bradepande, drys overfladen med salt, peber og provencekrydderi.
Hæld 2-3 dl vand i bunden af bradepanden og læg
persillestilkene heri. Sæt kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og steg
kødet i ca. 1¾ time, til det er mørt og gennemstegt.
Kog kartoflerne.
Kog rosenkål og løg i letsaltet vand ca. 3 minutter. Skær peberfrugterne i terninger og kog også dem et kort øjeblik. Hæld kogevandet fra. Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad, dæk med stanniol og sæt det i ovnen 15-20 minutter.
Si skyen op i en gryde og skum for fedt. Jævn let med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 36%
Fedt 37%
3180 kJ - 760 kcal