Provencekrydret ribbenssteg

Saftig, provencekrydret ribbenssteg. Serveres med små kogte kartofler, sauce og lækre sprøde grøntsager.

Af voresmad.dk | Efterår, Vinter | Hovedretter | Jul, Weekend


Tilberedningstid

Ca. 2 timer

Det skal du bruge

4 personer

Ca. 1 kg ribbenssteg uden svær
Salt
Peber
1 tsk provencekrydderi 
½ bundt persille
Majsstivelse

Grøntsager

500 g rosenkål 
250 g små løg, fx skalotteløg eller miniløg
2 peberfrugter

Tilbehør

1 kg små kartofler

Sådan gør du

Kødet

  1. Bed slagteren om at skære sværen af ribbensstegen.
  2. Læg stegen på en rist i en lille bradepande, drys overfladen med salt, peber og provencekrydderi.
  3. Hæld 2-3 dl vand i bunden af bradepanden og læg persillestilkene heri.
  4. Sæt kødet i en kold ovn.
  5. Tænd ovnen på 180 grader og steg kødet i ca. 1¾ time, til det er mørt og gennemstegt. 

Tilbehør

  1. Kog kartoflerne.

Grøntsager

  1. Kog rosenkål og løg i letsaltet vand ca. 3 minutter.
  2. Skær peberfrugterne i terninger og kog også dem et kort øjeblik.
  3. Hæld kogevandet fra.
  4. Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad, dæk med stanniol og sæt det i ovnen 15-20 minutter.

Sauce

  1. Si skyen op i en gryde og skum for fedt.
  2. Jævn let med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til.

Energifordeling

Nu hedder det ribbenssteg fra gris. Tidligere hed udskæringen ribbenssteg fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 715 g af retten): 

Energi: 3820 kJ (910 kcal)

protein: 54 g

kulhydrat: 54 g

kostfibre: 10 g

fedt: 52 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 534 kJ (127 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 7 g