Tilberedningstid
Ca. 2 timer
Det skal du bruge
4 personer
Ca. 1 kg ribbenssteg uden svær
Salt
Peber
1 tsk provencekrydderi
½ bundt persille
Majsstivelse
Grøntsager
500 g rosenkål
250 g små løg, fx skalotteløg eller miniløg
2 peberfrugter
Tilbehør
1 kg små kartofler
Sådan gør du
Kødet
- Bed slagteren om at skære sværen af ribbensstegen.
- Læg stegen på en rist i en lille bradepande, drys overfladen med salt, peber og provencekrydderi.
- Hæld 2-3 dl vand i bunden af bradepanden og læg persillestilkene heri.
- Sæt kødet i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 180 grader og steg kødet i ca. 1¾ time, til det er mørt og gennemstegt.
Tilbehør
- Kog kartoflerne.
Grøntsager
- Kog rosenkål og løg i letsaltet vand ca. 3 minutter.
- Skær peberfrugterne i terninger og kog også dem et kort øjeblik.
- Hæld kogevandet fra.
- Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad, dæk med stanniol og sæt det i ovnen 15-20 minutter.
Sauce
- Si skyen op i en gryde og skum for fedt.
- Jævn let med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til.
Energifordeling
Nu hedder det ribbenssteg fra gris. Tidligere hed udskæringen ribbenssteg fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 715 g af retten):
Energi: 3820 kJ (910 kcal)
protein: 54 g
kulhydrat: 54 g
kostfibre: 10 g
fedt: 52 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 534 kJ (127 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 7 g