Porrer a la Nicoise

Porrer a la Nicoise

Af Vibeke Lehn | Hele året | Frokost | Hverdag, Sund hverdagsmad


Porrer a la Nicoise

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 bundt porrer, ca. 750 g

Nicoise blanding
2-3 store, udkernede, finthakkede tomater
1 finthakket skalotte- eller rødløg
2 skiver finthakket citron
1 spsk olivenolie
1 tsk grov sennep
1 tsk honning
35 g små, sorte oliven
1 hårdkogt, pillet, hakket æg
1 lille bundt basilikum, grøn
300 g kogt perlespelt eller kogte ris

Sådan gør du

Skær porrerne i 15 cm lange stykker og damp dem møre i lidt grøntbouillon. Tag porrerne op med en hulske og læg dem i et fad.

Rør tomaterne med de øvrige ingredienser, smag til med salt og peber og fordel blandingen over porrerne.

Server porrerne med perlespelt eller ris som grøn ret.

Tips

  • Kan også serveres som forret eller som tilbehør til fx fisk uden ris eller perlespelt.

Energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 14%
Kulhydrat 64%
Fedt 22%
2052 kJ – 490 kcal