Tilberedningstid
Ca. 50 minutter
Det skal du bruge
6 personer
3 skalotteløg, 90 g
1 tsk olie, gerne koldpresset rapsolie
3 porrer, 300 g
1 kartoffel, 100 g
1 laurbærblad
2 bdt. bredbladet persille
1 bdt. kørvel
300 g mørbrad eller tykstegsfilet
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 tsk olie
Æblemost
Salt og peber
Sådan gør du
Skræl løgene og skær dem i tynde skiver.
Varm olien op i en gryde og lad løgene sautere ved middel varme i 15 minutter uden at de tager farve.
Skræl kartoflen og skær den i skiver. Rens porrerne og skær dem i stykker.
Kom kartoffel, porrer og laurbærblad i gryden, hæld vand på så det lige dækker. Kog ved svag varme i ca. 15 minutter til kartoflen er kogt helt ud.
Skær kødet i tern 1x1 cm, drys med salt og sukker og lad det stå og trække.
Skyl persillen og tag de grove stængler væk. Blancher 2/3 persillen i kogende vand i 3 minutter. Tag den op og stil den til side.
Tag laurbærbladet op af suppen og blend den sammen med den blancherede persille. Smag til med salt og peber og evt. æblemost.
Hak kørvel og resten af persillen meget fint.
Varm olien op på en pande ved høj varme. Brun kødet til det er flot gyldent, tag det af panden og lad det køle af. Rul kødternene i hakket kørvel/persille lige inden servering.
Server som på billedet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 52%
Fedt 24%
1210 kJ - 289 kcal