Tilberedningstid
Ca. 30 minutter + 1 times kogetid
Det skal du bruge
6 personer
Stroganoff med gris ”Porkanoff"
150 g belugalinser
¼ nakkefilet af gris, ca. 400 g eller 2 store nakkekoteletter, 2 cm tykke
½ dl hvedemel
2 tsk salt
1 tsk cayennepeber
2 spsk rapsolie
1 knivspids spidskommen
¼ tsk røget paprika eller karry
250 g svampe, fx champignon eller portobello
3 gulerødder, ca. 250 g
4 fed hvidløg
3 kviste timian
300 g perleløg – evt. fra frost
1 spsk koncentreret tomatpuré
3 dl vand
1 bouillonterning
1 dl madlavningsfløde 8 %
evt. saucejævner
Kartoffel-/broccolimos
1 kg kartofler
1 broccoli, 300 g
2 dl minimælk
2 tsk smør
Pynt
½ bundt persille
Sådan gør du
- Kog belugalinser efter anvisning på pakken
- Skær kødet i store tern på 2-3 cm
- Bland mel, salt, peber og cayennepeber og vend kødet i melblandingen, så det lige sætter sig
- Varm olie i en gryde ved god varme. Svits spidskommen og paprika
- Brun kødet på alle sider 3-4 minutter i alt. Det skal syde, når kødet rammer gryden
- Tag kødet op
- Rens svampe og skær dem i halve eller kvarte, hvis de er store
- Skræl gulerødder og skær dem i mindre stykker, evt. på skrå
- Pil og hak hvidløg
- Skyl timian
- Brun perleløg, svampe, gulerødder og hvidløg i gryden
- Tilsæt kødet sammen med tomatpuré, vand, bouillonterning, kogte belugalinser og timiankviste
- Lad retten simre ved svag varme under låg i ca. 1 time til kødet er mørt
- Tilsæt fløde. Kog et par minutter og smag til med salt og peber
- Jævn eventuelt saucen, hvis den er for tynd
Kartoffel-/broccolimos
- Skræl kartofler og skær dem i tern. Kog dem i usaltet vand til de er helt møre, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra
- Kog broccoli mør og blend den
- Mos kartofler og hæld mælk i, lidt ad gangen, mens du pisker i mosen
- Tilsæt broccoli og smør og pisk til mosen har en glat konsistens. Smag til med salt
- Skyl og hak persille og drys den på ved servering
Energifordeling
Nu hedder det nakkefilet fra gris. Tidligere hed udskæringen nakkefilet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 575 g af retten):
Energi: 2154 kJ (513 kcal)
protein: 29 g
kulhydrat: 53 g
kostfibre: 13 g
fedt: 18 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 374 kJ (89 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g
Kødfaktor 15-50 g kød pr. person