Polpetiner med gulerødder, squash og mynte

Lækker opskrift på polpetiner af hakket grisekød med gulerødder, squash og mynte. Serveres sammen med små saltbagte kartofler.

Af Vibeke Lehn | Efterår, Hele året, Sommer | Frokost, Hovedretter, Buffet | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest


Polpetiner af hakket svinekød med gulerødder, squash og mynte

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g hakket grisekød
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ citron
1 fed hvidløg
2 spsk mel
1 spsk olie

Saltbagte kartofler
500 g små kartofler
1 spsk groft salt

Gulerødder og squash med mynte
4 gulerødder
1 squash
5-10 g smør eller olie
½-¾ dl bouillon
½ citron
3 spsk frisk eller ½ tsk stødt, tørret mynte

Tilbehør

 

Sådan gør du

  1. Skrub kartoflerne omhyggeligt og vend dem i salt.
  2. Bred kartoflerne ud på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225 grader, til de er møre og sprøde, ca. 20 minutter.
  3. Rør kødet sammen med salt, peber, fintrevet citronskal og presset hvidløg.
  4. Form farsen til 6 kugler, tryk dem let flade og lav en fordybning i hver. Vend dem i mel.
  5. Varm olien på en pande ved god varme. Læg polpetinerne på panden og brun dem ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt.
  6. Læg polpetinerne på en tallerken og hold dem varme, fx under stanniol. Aftør panden med køkkenrulle.
  7. Skær gulerødderne og squashen igennem på langs og derefter i skiver på skrå.
  8. Varm smørret på panden ved god varme til det er gyldent, det må ikke blive brunt.
  9. Svits gulerødderne i ca. 2 minutter, tilsæt squashen og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt bouillon, papirtynde citronskiver og hakket mynte. Kog videre til grøntsagerne er møre.
  10. Smag til med salt og peber.


Tips

 

  • Frikadeller, schnitzler af inderlår, grisekoteletter eller sauté-skiver af grisefilet kan bruges i stedet for polpetiner. 

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.  

 

Næringsindhold pr. person (ca. 770 g af retten) med 6% fedt i hakket grisekød: 

Energi: 2556 kJ (611 kcal)

Protein: 36 g

Kulhydrat: 63 g

Kostfibre: 10 g

Fedt: 22 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i hakket grisekød:

Energi: 332 kJ (79 kcal)

Protein: 36 g

Kulhydrat: 63 g

Kostfibre: 10 g

Fedt: 22 g

 

Næringsindhold pr. person (ca. 770 g af retten) med 10% fedt i hakket grisekød: 

Energi: 2718 kJ (650 kcal)

Protein: 34 g

Kulhydrat: 63 g

Kostfibre: 10 g

Fedt: 27 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i hakket grisekød:

Energi: 353 kJ (85 kcal)

Protein: 4 g

Kulhydrat: 8 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 4 g

 

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person.

 

6 om dagen logo