Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g hakket grisekød
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ citron
1 fed hvidløg
2 spsk mel
1 spsk olie
Saltbagte kartofler
500 g små kartofler
1 spsk groft salt
Gulerødder og squash med mynte
4 gulerødder
1 squash
5-10 g smør eller olie
½-¾ dl bouillon
½ citron
3 spsk frisk eller ½ tsk stødt, tørret mynte
Tilbehør
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne omhyggeligt og vend dem i salt.
- Bred kartoflerne ud på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225 grader, til de er møre og sprøde, ca. 20 minutter.
- Rør kødet sammen med salt, peber, fintrevet citronskal og presset hvidløg.
- Form farsen til 6 kugler, tryk dem let flade og lav en fordybning i hver. Vend dem i mel.
- Varm olien på en pande ved god varme. Læg polpetinerne på panden og brun dem ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt.
- Læg polpetinerne på en tallerken og hold dem varme, fx under stanniol. Aftør panden med køkkenrulle.
- Skær gulerødderne og squashen igennem på langs og derefter i skiver på skrå.
- Varm smørret på panden ved god varme til det er gyldent, det må ikke blive brunt.
- Svits gulerødderne i ca. 2 minutter, tilsæt squashen og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt bouillon, papirtynde citronskiver og hakket mynte. Kog videre til grøntsagerne er møre.
- Smag
til med salt og peber.
Tips
- Frikadeller, schnitzler af inderlår, grisekoteletter eller sauté-skiver af grisefilet kan bruges i stedet for polpetiner.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 770 g af retten) med 6% fedt i hakket grisekød:
Energi: 2556 kJ (611 kcal)
Protein: 36 g
Kulhydrat: 63 g
Kostfibre: 10 g
Fedt: 22 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i hakket grisekød:
Energi: 332 kJ (79 kcal)
Protein: 36 g
Kulhydrat: 63 g
Kostfibre: 10 g
Fedt: 22 g
Næringsindhold pr. person (ca. 770 g af retten) med 10% fedt i hakket grisekød:
Energi: 2718 kJ (650 kcal)
Protein: 34 g
Kulhydrat: 63 g
Kostfibre: 10 g
Fedt: 27 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i hakket grisekød:
Energi: 353 kJ (85 kcal)
Protein: 4 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 4 g
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person.