Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
1 person
1 italiensk sandwichbolle
2 spsk grøn pesto
2 skiver chilipølse
2 skiver fennikelpølse
3 skiver hvidløgspølse
1 skive mortadellapølse
6 salatblade
1 tomat
4 skive agurk (eller 2 cornichoner)
2 soltørrede tomater (i olie)
Grøn pesto (ca. 1 dl)
1 bundt basilikumblade
25 g pinjekerner
1 fed hvidløg
½ tsk salt
2 spsk fintrevet parmesanost
ca. ½ dl olivenolie
Sådan gør du
Bollen ristes evt. lidt og smøres på indersiderne med pesto. På den nedre skæreflade lægges salatbladene og tomater i skiver, og pølserne fordeles med en kvart del til hver slags pølse, der gerne må række langt ud over selve brødet. Herover lægges agurk eller cornichoner og soltørrede tomater.
Grøn pesto:
Blend alle ingredienserne sammen og kom dem i et rengjort glas. Dæk med et tyndt lag olie og stil i køleskabet. Pestoen er god som smørelse på mange sandwich. Pesto kan også købes færdig og holder sig i begge tilfælde ca. 1 uge i køleskabet, når man har lavet det/åbnet glasset.
Tips
I stedet for pølse kan bruges en rest af kylling eller steg fra dagen før. I det hele taget kan pølserne skiftes ud efter smag og tilgang. Mange af de her nævnte pølser fås i større supermarkeder, men man kan bruge det, man kan lide og har tilgang til.
Fidusen ved denne “burger” er, at den bruger forskellige slags tyndtskåret pålæg. Det kan holde sig, og man kan bide over bollen selv med en lille mund.
Energifordeling
Energiindhold i hele opskriften
2207 kJ (530 kcal)
Protein 15%
Kulhydrat 33%
Fedt 51%