Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
1 person
1 italiensk sandwichbolle
2 spsk grøn pesto
2 skiver chilipølse
2 skiver fennikelpølse
3 skiver hvidløgspølse
1 skive mortadellapølse
6 salatblade
1 tomat
4 skive agurk (eller 2 cornichoner)
2 soltørrede tomater (i olie)
Grøn pesto (ca. 1 dl)
1 bundt basilikumblade
25 g pinjekerner
1 fed hvidløg
½ tsk salt
2 spsk fintrevet parmesanost
Ca. ½ dl olivenolie
Sådan gør du
- Bollen ristes evt. lidt og smøres på indersiderne med pesto.
- På den nedre skæreflade lægges salatbladene og tomater i skiver, og pølserne fordeles med en kvart del til hver slags pølse, der gerne må række langt ud over selve brødet.
- Herover lægges agurk eller cornichoner og soltørrede tomater.
Grøn pesto
- Blend alle ingredienserne sammen og kom dem i et rengjort glas.
- Dæk med et tyndt lag olie og stil i køleskabet.
- Pestoen er god som smørelse på mange sandwich.
- Pesto kan også købes færdig og holder sig i begge tilfælde ca. 1 uge i køleskabet, når man har lavet det/åbnet glasset.
Tips
- I stedet for pølse kan bruges en rest af kylling eller steg fra dagen før.
- I det hele taget kan pølserne skiftes ud efter smag og tilgang.
- Mange af de her nævnte pølser fås i større supermarkeder, men man kan bruge det, man kan lide og har tilgang til.
- Fidusen ved denne “burger” er, at den bruger forskellige slags tyndtskåret pålæg. Det kan holde sig, og man kan bide over bollen selv med en lille mund.
Energifordeling
-