Pizzasnegle

Lækre, nemme pizzasnegle som er bagt med fuldkornsmel. Fyldet kan være skinke, andet kød eller soltørrede tomater.

Af voresmad.dk | Hele året | Brød og boller, Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Pizzasnegle

Tilberedningstid

Ca. 3 timer heraf arbejdstid ca. ½ time

Det skal du bruge

Ca. 12 stk

Dej: 
25 g gær 
2 dl lunkent vand 
1 tsk olie 
1 tsk salt 
Ca. 150 g fuldkornsdurum
Ca. 200 g tipo 00 hvedemel 

Fyld: 
½ dåse hakkede flåede tomater med hvidløg og basilikum
75 g skinke (eller andet kød/fyld) 
50 g revet Mozzarella ost (20%)
½ tsk salt

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt olie og salt. Kom melet i lidt ad gangen, og ælt dejen med mindst 200 tag, til den er meget smidig.
  2. Lad den hæve under plastfilm i 2-3 timer.
  3. Rul den ud som et rektangel på ca. 40 x 25 cm.
  4. Smør fyldet på dejen, drys med lidt salt og kom hakkede kødstykker på.
  5. Rul som til roulade, og skær i 12 skiver, der trykkes let flade.
  6. Drys med revet ost og bag dem ved 225 grader i 15 minutter midt i ovnen.

Tips

  • Hvis det skal være en vegetarret, brug da soltørrede tomater i strimler i stedet for skinke/kød.
  • Kan evt. drysses med lidt purløg.

Energifordeling

Nu hedder det skinke fra gris. Før hed udskæringen skinke fra svin.

 


Næringsindhold pr. stk. (ca. 75 g pr. stk.): 

Energi: 557 kJ (133 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 21 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g, 

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 732 kJ (174 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 27 g

kostfibre: 3 g

fedt: 3 g