Tilberedningstid
Ca. 3 timer heraf arbejdstid ca. ½ time
Det skal du bruge
Ca. 12 stk
Dej:
25 g gær
2 dl lunkent vand
1 tsk olie
1 tsk salt
Ca. 150 g fuldkornsdurum
Ca. 200 g tipo 00 hvedemel
Fyld:
½ dåse hakkede flåede tomater med hvidløg og basilikum
75 g skinke (eller andet kød/fyld)
50 g revet Mozzarella ost (20%)
½ tsk salt
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet, og tilsæt olie og salt. Kom melet i lidt ad gangen, og ælt dejen med mindst 200 tag, til den er meget smidig.
- Lad den hæve under plastfilm i 2-3 timer.
- Rul den ud som et rektangel på ca. 40 x 25 cm.
- Smør fyldet på dejen, drys med lidt salt og kom hakkede kødstykker på.
- Rul som til roulade, og skær i 12 skiver, der trykkes let flade.
-
Drys med revet ost og bag dem ved 225 grader i 15 minutter midt i ovnen.
Tips
- Hvis det skal være en vegetarret, brug da soltørrede tomater i strimler i stedet for skinke/kød.
- Kan evt. drysses med lidt purløg.
Energifordeling
Nu hedder det skinke fra gris. Før hed udskæringen skinke fra svin.
Næringsindhold pr. stk. (ca. 75 g pr. stk.):
Energi: 557 kJ (133 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 21 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g,
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 732 kJ (174 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 27 g
kostfibre: 3 g
fedt: 3 g