Pizza på tortillabund med grøn salat

Pizza på tortillabund med grøn salat

Af Puk Maia Holm-Søndergaard | Hele året | Frokost, For nybegyndere | Hverdag


Pizza på tortillabund med grøn salat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

1 person

Pizza
1 stk fuldkornstortilla, 40 g
80 g hakkede, flåede tomater
Lidt hvidløg, 2 g
20 g løg
60 g mozzarella, 30 +
1 kvist rosmarin
1 lille kartoffel, 40 g
35 g kogt skinke i strimler

Grøn salat
15 g salat fx endivie kruset
3 stk slikærter, 19 g
2 store cherrytomater, 30 g
3 g pinjekerner

Dressing
2 tsk olivenolie, 10 g
½ tsk sennep, 2,5 g
½ tsk honning, 3,5 g
2 tsk citronsaft, 10 g
Knivspids salt
Peber

Sådan gør du

Pizza

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Hak løg fint og pres hvidløg med en hvidløgspresser.
  3. Svits løg og hvidløg på en pande og bland med hakkede tomater.
  4. Fordel løg-tomat-blandingen på fuldkornstortillaen.
  5. Kog kartoflen i en gryde til den er mør.
  6. Skær kartoflen i tynde skiver.
  7. Fordel kartoffel, skinkestrimler, rosmarin og til sidst ost på pizzaen.
  8. Bag pizzaen i ovnen i ca. 10 minutter.

Grøn salat med dressing

  1. Rist pinjekerner på en pande.
  2. Blancher slikærter og skær dem i mindre stykker.
  3. Skyld salat og cherrytomater. Skær dem i mindre stykker.
  4. Bland alle ingredienser til dressing i en skål.
  5. Bland salat, cherrytomater, slikærter og pinjekerner.
  6. Hæld dressing over salaten.

Energifordeling

Nu hedder det skinke fra gris. Før hed udskæringen skinke fra svin.

 


Næringsindhold pr. pizza (ca. 365 g af retten): 

Energi: 2180 kJ (519 kcal)

protein: 31 g

kulhydrat: 38 g

kostfibre: 7 g

fedt: 26 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 598 kJ (142 kcal) 

protein: 9 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 7 g