Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
1 person
Pizza
1 stk fuldkornstortilla, 40 g
80 g hakkede, flåede tomater
Lidt hvidløg, 2 g
20 g løg
60 g mozzarella, 30 +
1 kvist rosmarin
1 lille kartoffel, 40 g
35 g kogt skinke i strimler
Grøn salat
15 g salat fx endivie kruset
3 stk slikærter, 19 g
2 store cherrytomater, 30 g
3 g pinjekerner
Dressing
2 tsk olivenolie, 10 g
½ tsk sennep, 2,5 g
½ tsk honning, 3,5 g
2 tsk citronsaft, 10 g
Knivspids salt
Peber
Sådan gør du
Pizza
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Hak løg fint og pres hvidløg med en hvidløgspresser.
- Svits løg og hvidløg på en pande og bland med hakkede tomater.
- Fordel løg-tomat-blandingen på fuldkornstortillaen.
- Kog kartoflen i en gryde til den er mør.
- Skær kartoflen i tynde skiver.
- Fordel kartoffel, skinkestrimler, rosmarin og til sidst ost på pizzaen.
- Bag pizzaen i ovnen i ca. 10 minutter.
Grøn salat med dressing
- Rist pinjekerner på en pande.
- Blancher slikærter og skær dem i mindre stykker.
- Skyld salat og cherrytomater. Skær dem i mindre stykker.
- Bland alle ingredienser til dressing i en skål.
- Bland salat, cherrytomater, slikærter og pinjekerner.
- Hæld dressing over salaten.
Energifordeling
Nu hedder det skinke fra gris. Før hed udskæringen skinke fra svin.
Næringsindhold pr. pizza (ca. 365 g af retten):
Energi: 2180 kJ (519 kcal)
protein: 31 g
kulhydrat: 38 g
kostfibre: 7 g
fedt: 26 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 598 kJ (142 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 7 g