Pitabrød med frikadeller

Et lækkert, hurtigt måltid til en dag hvor du har travlt. Det tager ca. 10 minutter, hvis frikadellerne står klar i køleskabet.

Af Grethe Andersen | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Pitabrød med frikadeller

Tilberedningstid

Ca. 10 minutter, hvis frikadellerne står klar i køleskabet.

Det skal du bruge

1 person

3 stegte frikadeller - se opskrift
5-10 cm agurk
½ peberfrugt
Blandet salat, ca. 25 g – en håndfuld
2 pitabrød – gerne fuldkorn

Sådan gør du

Varm evt. frikadellerne i mikrobølgeovn eller på panden.
Skyl og snit grøntsagerne.
Lun pitabrød efter anvisning på emballagen.
Fyld pitabrød med frikadeller skåret igennem og grøntsager, eller stil det hele frem.

Tips

  • Der kan anvendes skinke i tern og dressing, eller krydret kødsauce i stedet for frikadeller.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 540 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 3003 kJ (715 kcal)

protein: 44 g

kulhydrat: 97 g

kostfibre: 14 g

fedt: 15 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 555 kJ (132 kcal) 

protein: 8 g

kulhydrat: 18 g 

kostfibre: 3 g

fedt: 3 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 540 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 3125 kJ (744 kcal)

protein: 42 g

kulhydrat: 97 g

kostfibre: 14 g

fedt: 19 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 577 kJ (137 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 18 g

kostfibre: 3 g

fedt: 3 g