Tilberedningstid
Ca. 10 minutter, hvis frikadellerne står klar i køleskabet.
Det skal du bruge
1 person
3 stegte frikadeller - se opskrift
5-10 cm agurk
½ peberfrugt
Blandet salat, ca. 25 g – en håndfuld
2 pitabrød – gerne fuldkorn
Sådan gør du
Varm evt. frikadellerne i mikrobølgeovn eller på panden.
Skyl og snit grøntsagerne.
Lun pitabrød efter anvisning på emballagen.
Fyld pitabrød med frikadeller skåret igennem og grøntsager, eller stil det hele frem.
Tips
- Der kan anvendes skinke i tern og dressing, eller krydret kødsauce i stedet for frikadeller.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 540 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 3003 kJ (715 kcal)
protein: 44 g
kulhydrat: 97 g
kostfibre: 14 g
fedt: 15 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 555 kJ (132 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 18 g
kostfibre: 3 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 540 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 3125 kJ (744 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 97 g
kostfibre: 14 g
fedt: 19 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 577 kJ (137 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 18 g
kostfibre: 3 g
fedt: 3 g