Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
5 stk
Dej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
120 g durummel
250 g hvedemel
Fyld:
250 g frisk spinat
250 g laksefilet (uden skind og ben)
1 dl cremefraiche 18 %
salt
1 finthakket skalotteløg
½ spsk citronsaft
1½ spsk kartoffelmel
1 æg
1 æggehvide (gem blommen til pensling)
salt
peber
lidt sesamfrø (til pynt)
Sådan gør du
Dej:
Rør gæren ud i vandet. Kom salt, olivenolie, durummel og halvdelen af hvedemelet ved. Kom resten af hvedemelet ved lidt ad gangen, og ælt dejen glat og smidig.
Lad dejen hæve 2-4 timer i køleskabet eller 1 time ved køkkentemperatur. Del den i 5 lige store stykker, og udrul til tallerkenstore cirkler. Kommes på bageplade med bagepapir.
Laksefyld:
Skyl og rens spinaten. Blend laksen med cremefraiche og lidt salt, og rør så farsen med strimlet spinat, hakket løg, citronsaft, kartoffelmel, æg og æggehvide. Smag til med salt og peber.
Fordel fyldet på den ene halvdel af hver cirkel, luk over, og saml siderne med lidt æg og ved at trykke en gaffel ned, som låser langs kanten. Pensl med æggeblomme og drys med sesamfrø.
Bag ved 210 grader i ca. 25 min. midt i ovnen.
Afkøl og pak hver for sig til fryseren, så de lige kan tages med, når der er brug for det.
Tips
- En god måde at lære at spise fisk på er ved at lave fars af den. Men man kan også komme farsen inden i noget dej, så smager det næsten endnu bedre.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold
Energiindhold i én pirog med laksefyld 1974 kJ (474 kcal)
Protein 19%
Kulhydrat 49%
Fedt 30%