Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
25 g gær
1 spsk olie
½ tsk salt
1 dl fuldkornshvedemel
4 dl hvedemel
1 æg
Fyld
2 porrer
2 tomater
125 g kogt skinke
1 spsk olie
½ tsk basilikum
salt og peber
1 dl revet ost
Tilbehør
Salat af 100 g hvidkål, 100 g druer og evt. en appelsin
Sådan gør du
Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt 2 dl lunken vand,
olie og salt. Kom fuldkornshvedemelet i, og derefter hvedemelet lidt efter lidt.
Slå og ælt dejen godt. Ælt dejen færdig på bordet. Rul dejen til en pølse. Del
den i 8 stykker og rul hvert stykke ud til en cirkel.
Læg bagepapir på
en bageplade og tænd ovnen på 225 grader.
Skær porrerne i tynde skiver. Skær tomaterne i tynde både. Skær skinken i tern. Kom olie i en gryde. Svits porrer og tomater i gryden under omrøring. Kom skinketernene i gryden og rør. Basilikum, salt og peber kommes i gryden og det hele koges i 5 minutter. Fordel fyldet på de 8 dejcirkler. Drys ost over fyldet.
Fold dejen over fyldet og luk godt sammen. Lad piroggerne hæve 10 minutter. Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Tips
- Køb evt. skinke skåret i tern.
Energifordeling
Nu hedder det skinke af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeinderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 370 g af retten):
Energi: 2116 kJ (504 kcal)
protein: 23 g
kulhydrat: 67 g
kostfibre: 10 g
fedt: 14 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 569 kJ (136 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 18 g
kostfibre: 3 g
fedt: 4 g