Pirogger med kogt skinke

Nemme og lækre pirogger med masser af grøntsager.

Af Hanne Birkum Petersen og Kirsten Marie Pedersen | Hele året | Frokost | Weekend, Fest, Gæster


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

25 g gær
1 spsk olie
½ tsk salt
1 dl fuldkornshvedemel
4 dl hvedemel
1 æg

Fyld
2 porrer
2 tomater
125 g kogt skinke
1 spsk olie
½ tsk basilikum
salt og peber
1 dl revet ost

Tilbehør

Salat af 100 g hvidkål, 100 g druer og evt. en appelsin

Sådan gør du

Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt 2 dl lunken vand, olie og salt. Kom fuldkornshvedemelet i, og derefter hvedemelet lidt efter lidt. Slå og ælt dejen godt. Ælt dejen færdig på bordet. Rul dejen til en pølse. Del den i 8 stykker og rul hvert stykke ud til en cirkel.

Læg bagepapir på en bageplade og tænd ovnen på 225 grader.

Skær porrerne i tynde skiver. Skær tomaterne i tynde både. Skær skinken i tern. Kom olie i en gryde. Svits porrer og tomater i gryden under omrøring. Kom skinketernene i gryden og rør. Basilikum, salt og peber kommes i gryden og det hele koges i 5 minutter. Fordel fyldet på de 8 dejcirkler. Drys ost over fyldet.
Fold dejen over fyldet og luk godt sammen. Lad piroggerne hæve 10 minutter. Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Tips

  • Køb evt. skinke skåret i tern.

Energifordeling

Nu hedder det skinke af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeinderlår fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 370 g af retten): 

Energi: 2116 kJ (504 kcal)

protein: 23 g

kulhydrat: 67 g

kostfibre: 10 g

fedt: 14 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 569 kJ (136 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 18 g

kostfibre: 3 g

fedt: 4 g