Pirogger med hvidløgskrydret kødfyld af hakket grisekød

Pirogger med hvidløgskrydret kødfyld af hakket grisekød

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Pirogger med hvidløgskrydret kødfyld af hakket svinekød

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

5 personer

Dej
50 g gær
3 dl vand
1 spsk olie
1 tsk salt
7½ - 8 dl hvedemel, 450 - 500 g

Fyld
500 g hakket grisekød 
½ spsk olie
8 soltørrede tomater
1-2 fed hvidløg
frisk basilikum eller 1 spsk tørret
salt og peber
3 tomater
evt. 1 æg

Tilbehør

Grøn salat, fx. 150 g salat, 100 g broccoli, ¼ agurk

 

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt olie, salt og halvdelen af melet. Rør resten af melet i lidt efter lidt, til dejen slipper skålen, men ikke er blevet for fast. Ælt dejen grundigt og stil den til hævning, mens kødfyldet tilberedes.

Varm olien på en pande ved god varme. Kom kødet på panden og steg det i ca. 5 minutter, til kødet er stegt. Hak soltørrede tomater, hvidløg og basilikum meget fint, Tilsæt det til kødet sammen med salt og peber. Smag det til og sæt det til afkøling.

Skær tomaterne i tynde skiver.
Del dejen i 10 lige store stykker. Rul dem ud på et let melet bord til pandekager på størrelse med en lille spisetallerken. Læg dem straks på bagepapir, så de ikke skal flyttes én gang til.
Tænd ovnen på 200 grader
Fordel koldt/lunkent kødfyld ligeligt på den ene halvdel af hver pandekage uden at gå helt ud til kanten. Læg 2 tomatskiver på hver. Fold dejen over fyldet og tryk kanten sammen med en gaffel.
Pensl evt. piroggerne med sammenpisket æg. Bag piroggerne ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne. Spis de rå grøntsager til.


Tips

  • Grøntsager som revet gulerod, snittet porre m.v. og chili, karry eller andre krydderier kan tilsættes til kødfyldet alt efter lyst.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød. 

 

Næringsindhold pr. person med hakket grisekød 6% fedt (ca. 385 g af retten): 

Energi: 2490 kJ (595 kcal)

Protein: 35 g

Kulhydrat: 77 g

Kostfibre: 7 g

Fedt: 15 g

 

Næringsindhold pr. 100 g hakket grisekød 6% fedt: 

Energi: 646 kJ (154 kcal)

Protein: 9 g

Kulhydrat: 20 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 4 g

 

Næringsindhold pr. person med hakket grisekød 10% fedt (ca. 385 g af retten): 

Energi: 2620 kJ (626 kcal)

Protein: 34 g

Kulhydrat: 77 g

Kostfibre: 7 g

Fedt: 19 g

 

Næringsindhold pr. 100 g hakket grisekød 10% fedt: 

Energi: 680 kJ (163 kcal)

Protein: 9 g

Kulhydrat: 20 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 5 g