Tilberedningstid
Ca. 2 timer inkl. hævetid
Det skal du bruge
8-10 stk
Dej
15 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
2 dl grahamsmel
3-4 dl hvedemel
1 tsk olie, fx rapsolie
Fyld
1 bundt grønne asparges
2 tomater
100 g mild ost (i tern eller revet - evt. skiver af mozzarella)
75 g skinke (evt. parmaskinke eller ristet bacon)
Salt
Peber
1 tsk tørret basilikum
Sådan gør du
Dej
- Lav en almindelig gærdej, og juster til sidst dejen med hvedemel, så den bliver blød og let at ælte. Lad den hæve i 1 time.
- Slå dejen ned, og del den i 8-10 lige store stykker, der hver udrulles som en cirkel på størrelse med en kagetallerken.
- Kommes på en bageplade med bagepapir.
Fyld
- Rens asparges, skær dem i mindre stykker, og kog i 2 minutter.
- Læg skiver af tomat, ost, asparges og skinke på hver cirkels ene halvdel, og drys med salt, peber og basilikum.
- Luk med en gaffel, og tryk til, så de ikke springer op under bagning.
- Lad dem efterhæve i 15 minutter, og bag dem så ved 200 grader i 20 minutter midt i ovnen.
- Kan fryses. Kommes direkte fra fryser i ovn ved 200 grader i 10 minutter, til det damper fra midten, når man skærer igennem.
- Pakkes i smørrebrødspapir/serviet med plastpose udenom.
Energifordeling
Nu hedder det bacon fra gris. Tidligere hed udskæringen bacon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 175 g af retten):
Energi: 1067 kJ (254 kcal)
protein: 12 g
kulhydrat: 35 g
kostfibre: 4 g
fedt: 6 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 605 kJ (144 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 20 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g