Pirogger med asparges og skinkefyld

Pirogger med lækkert fyld af asparges og skinke. Sundt og godt til frokost eller et hurtigt mellemmåltid. Perfekt til madpakken og til picnic.

Af Helle Brønnum Carlsen | Forår, Sommer | Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 2 timer inkl. hævetid

Det skal du bruge

8-10 stk

Dej 
15 g gær 
3 dl lunkent vand 
1 tsk salt 
2 dl grahamsmel 
3-4 dl hvedemel 
1 tsk olie, fx rapsolie
 
Fyld
1 bundt grønne asparges 
2 tomater 
100 g mild ost (i tern eller revet - evt. skiver af mozzarella) 
75 g skinke (evt. parmaskinke eller ristet bacon) 
Salt 
Peber 
1 tsk tørret basilikum

Sådan gør du

Dej

  1. Lav en almindelig gærdej, og juster til sidst dejen med hvedemel, så den bliver blød og let at ælte. Lad den hæve i 1 time. 
  2. Slå dejen ned, og del den i 8-10 lige store stykker, der hver udrulles som en cirkel på størrelse med en kagetallerken.
  3. Kommes på en bageplade med bagepapir. 

Fyld

  1. Rens asparges, skær dem i mindre stykker, og kog i 2 minutter.
  2. Læg skiver af tomat, ost, asparges og skinke på hver cirkels ene halvdel, og drys med salt, peber og basilikum. 
  3. Luk med en gaffel, og tryk til, så de ikke springer op under bagning.
  4. Lad dem efterhæve i 15 minutter, og bag dem så ved 200 grader i 20 minutter midt i ovnen. 
  5. Kan fryses. Kommes direkte fra fryser i ovn ved 200 grader i 10 minutter, til det damper fra midten, når man skærer igennem. 
  6. Pakkes i smørrebrødspapir/serviet med plastpose udenom.

Energifordeling

Nu hedder det bacon fra gris. Tidligere hed udskæringen bacon fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 175 g af retten): 

Energi: 1067 kJ (254 kcal)

protein: 12 g

kulhydrat: 35 g

kostfibre: 4 g

fedt: 6 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 605 kJ (144 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 20 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g