Pirogger med asparges og skinkefyld

Pirogger med asparges og skinkefyld

Af Helle Brønnum Carlsen | Forår, Sommer | Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

6-8 stk

Dej: 
15 g gær 
3 dl lunkent vand 
1 tsk salt 
2 dl grahamsmel 
3-4 dl hvedemel 
1 tsk olie
 
Fyld: 
1 bundt grønne asparges 
2 tomater 
100 g mild ost (i tern eller revet - evt. skiver af mozzarella) 
75 g skinke (evt. parmaskinke eller ristet bacon) 
salt 
peber 
1 tsk tørret basilikum

Sådan gør du

Lav en almindelig gærdej, og juster til sidst dejen med hvedemel, så den bliver blød og let at ælte. Lad den hæve i 1 time.
Slå dejen ned, og del den i 8-10 lige store stykker, der hver udrulles som en cirkel på størrelse med en kagetallerken. Kommes på en bageplade med bagepapir.
Rens asparges, skær dem i mindre stykker, og kog i 2 min.
Læg skiver af tomat, ost, asparges og skinke på hver cirkels ene halvdel, og drys med salt, peber og basilikum.
Luk med en gaffel, og tryk til, så de ikke springer op under bagning. Lad dem efterhæve i 15 min., og bag dem så ved 200 grader i 20 min. midt i ovnen.
Kan fryses. Kommes direkte fra fryser i ovn ved 200 grader i 10 min., til det damper fra midten, når man skærer igennem.
Pakkes i smørrebrødspapir/serviet med plastpose udenom.

Energifordeling

Energiindhold i én pirog med asparges og skinkefyld
874 kJ (210 kcal) 
Protein 19%
Kulhydrat 54%
Fedt 23%