Pestostegt Filet Royal med ovnbagte rabarber, baconsvøbte asparges og marinerede kartofler

Pestostegt Filet Royal med ovnbagte rabarber, baconsvøbte asparges og marinerede kartofler

Af Briand Funder | Forår, Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

500 g Filet Royal
salt og peber
½ spsk olie
1½ spsk Pesto alla Genovese

Marinerede kartofler
800 g kogte, nye kartofler
1 rødløg
10 soltørrede tomater i olie
1 spsk hvidvinseddike
½ dl olivenolie
1 tsk sukker
salt og peber
friske krydderurter efter smag

Ovnbagte rabarber
2-3 stængler rabarber
5-6 forårsløg
3 spsk honning

Baconsvøbte asparges
500 g grønne asparges
8-10 skiver bacon - gerne meget tyndtskåret

Sådan gør du

Kødet
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Læg kødet i et ovnfast fad. Smør kødet på oversiden med pesto og stil det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege i 30 - 40 minutter til centrumtemperaturen er 60 grader. Skær kødet i tynde skiver ved servering. Server evt. sky og pesto fra det ovnfaste fad til.

Marinerede kartofler
Skær kartoflerne i tynde skiver. Hak rødløget fint og skær de soltørrede tomater i strimler. Rør en marinade af hvidvinseddike, olie, sukker, salt og peber. Hæld den over kartofler, tomater og rødløg. Smag til med hakkede krydderurter. Stil kartoffelsalaten i køleskabet indtil servering. Pynt fad eller tallerkner med lidt krydderurter ved servering.

Ovnbagte rabarber
Skær rabarber og forårsløg i stykker på ca. 1 cm. Læg dem i et ovnfast fad og fordel honningen over. Stil det i ovnen ved siden af kødet ved 160 grader i 5 minutter. Tag fadet ud af ovnen, vend rundt i blandingen og bag den i yderligere ca. 5 minutter til rabarberne er bløde. Smag til med salt og peber.

Baconsvøbte asparges
Knæk rodenden af aspargeserne. Fordel dem i otte bundter. Læg et bundt asparges ved siden af hinanden på bageplade med stanniol. Rul en skive bacon rundt om hver bundt. Stil det øverst i ovnen under grill eller ved 250 grader, og steg til baconen er gylden. Vend bundterne og steg til baconen er gylden.

Vintips
Rioja eller anden krydret spansk rødvin.



Tips

  • I stedet for Filet Royal kan bruges svinekam uden svær eller skinkemignon.
  • Hvis du ikke har kogte kartofler, kan du koge kartofler, så snart kødet er sat i ovnen. Kartoflerne kan sagtens kommes lune i dressingen. Vent med de hakkede krydderurter til kartoflerne er blevet næsten kolde.
  • Kartoffelsalaten kan laves flere timer i forvejen og opbevares i køleskab indtil servering.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 43%
Fedt 30%
2330 kJ - 555 kcal