Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
500 g Filet Royal
salt og peber
½ spsk olie
1½
spsk Pesto alla Genovese
Marinerede
kartofler
800 g kogte, nye
kartofler
1 rødløg
10 soltørrede tomater i olie
1 spsk
hvidvinseddike
½ dl olivenolie
1 tsk sukker
salt og peber
friske
krydderurter efter smag
Ovnbagte
rabarber
2-3 stængler rabarber
5-6
forårsløg
3 spsk honning
Baconsvøbte asparges
500 g grønne
asparges
8-10 skiver bacon - gerne meget tyndtskåret
Sådan gør du
Kødet
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien
på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Læg kødet i et
ovnfast fad. Smør kødet på oversiden med pesto og stil det i en kold ovn. Tænd
ovnen på 160 grader og lad kødet stege i 30 - 40 minutter til
centrumtemperaturen er 60 grader. Skær kødet i tynde skiver ved servering.
Server evt. sky og pesto fra det ovnfaste fad til.
Marinerede
kartofler
Skær kartoflerne i tynde skiver. Hak rødløget fint og skær de
soltørrede tomater i strimler. Rør en marinade af hvidvinseddike, olie, sukker,
salt og peber. Hæld den over kartofler, tomater og rødløg. Smag til med hakkede
krydderurter. Stil kartoffelsalaten i køleskabet indtil servering. Pynt fad
eller tallerkner med lidt krydderurter ved servering.
Ovnbagte
rabarber
Skær rabarber og forårsløg i stykker på ca. 1 cm. Læg dem i et
ovnfast fad og fordel honningen over. Stil det i ovnen ved siden af kødet ved
160 grader i 5 minutter. Tag fadet ud af ovnen, vend rundt i blandingen og bag
den i yderligere ca. 5 minutter til rabarberne er bløde. Smag til med salt og
peber.
Baconsvøbte asparges
Knæk rodenden af aspargeserne. Fordel dem
i otte bundter. Læg et bundt asparges ved siden af hinanden på bageplade med
stanniol. Rul en skive bacon rundt om hver bundt. Stil det øverst i ovnen under
grill eller ved 250 grader, og steg til baconen er gylden. Vend bundterne og
steg til baconen er gylden.
Vintips
Rioja eller anden krydret spansk
rødvin.
Tips
- I stedet for Filet Royal kan bruges svinekam uden svær eller skinkemignon.
- Hvis du ikke har kogte kartofler, kan du koge kartofler, så snart kødet er sat i ovnen. Kartoflerne kan sagtens kommes lune i dressingen. Vent med de hakkede krydderurter til kartoflerne er blevet næsten kolde.
- Kartoffelsalaten kan laves flere timer i forvejen og opbevares i køleskab indtil servering.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 43%
Fedt 30%
2330 kJ - 555 kcal