Pestofyldt ribbenssteg med sommerurter

Skøn sommerret med sprød pestofyldt ribbenssteg og lækre sommerurter. Retten er velegnet til gæster.

Sommer | Hovedretter, Buffet | Gæster, Weekend, Fest


Pestofyldt ribbenssteg med sommerurter

Tilberedningstid

Ca. 2 timer, heraf 1½ time i ovn

Det skal du bruge

6 personer

1200 g ribbenssteg af kogestykke uden brusk og ben
1 spsk groft salt

Pestofyld
1-2 fed hvidløg
4-5 soltørrede tomater
1 stort bundt persille, 50 g
1 bakke basilikum
1 tsk salt
2 spsk pinjekerner

Sommerurter
1 grøn squash, 300 g
1 gul squash, 300 g
5 gulerødder
1 bundt forårsløg

Dressing
1½ spsk olie
1 spsk balsamico eller anden vineddike
2 tsk dijonsennep
1 spsk vand
Salt
½ bakke basilikum

 

Tilbehør

600 g fuldkornspasta

Sådan gør du

Bed slagteren fjerne ben og brusk og skære en lomme i kødets længde samt ridse sværen med ½ cm's mellemrum. Lommen skæres, så der stadig er 3 cm kød tilbage i hver side.

Pestofyld

  1. Hæld kogende vand over tomaterne og udblød dem i 10 minutter. Hæld vandet fra, dryp godt af og skær dem i små terninger.
  2. Kog hvidløgene i vand i 2 minutter.
  3. Tilsæt persille uden stilke og kog videre i 2 minutter.
  4. Hæld vandet fra, afkøl i iskoldt vand, dryp af og tryk væden godt af i køkkenrulle eller viskestykke. 
  5. Hak persille, hvidløg og basilikum groft og bland det med tomaterne, salt og pinjekerner.

Kødet

  1. Fordel pestoblandingen i lommen i kødet.
  2. Læg kødet på risten i en lille bradepande med stanniol i bunden.
  3. Drys sværen med groft salt.
  4. Stil kødet i nederste del af en kold ovn.
  5. Tænd ovnen på 200 grader og lad kødet stege ca. 1½ time, til det er gennemstegt.
  6. Mærk efter med en kødnål, kødsaften skal være klar.
  7. Tag stegen ud af ovnen.

Tilbehør

  1. Kog pastaen efter anvisning på emballagen.
  2. Sommerurter
  3. Skær grøntsagerne i tynde ensartede stave og kog gulerødderne 3 minutter, squashen 1 minut og forårsløgene ½ minut i letsaltet vand.
  4. Hæld vandet fra.

Dressing

  1. Pisk dressingen sammen med 1 spsk vand.
  2. Basilikum hakkes fint.
  3. Hæld dressingen over grøntsagerne.

Server som vist på billedet.

 

Energifordeling

Nu hedder det ribbenssteg fra gris. Tidligere hed det ribbenssteg fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 760 g af retten): 

Energi: 3659 kJ (871 kcal)

protein: 52 g

kulhydrat: 72 g

kostfibre: 14 g

fedt: 39 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 483 kJ (115 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre:  2 g

fedt: 5 g