Tilberedningstid
Ca. 2 timer, heraf 1½ time i ovn
Det skal du bruge
6 personer
1200 g ribbenssteg af kogestykke uden brusk og ben
1 spsk groft salt
Pestofyld
1-2 fed hvidløg
4-5 soltørrede tomater
1 stort bundt persille, 50 g
1 bakke basilikum
1 tsk salt
2 spsk pinjekerner
Sommerurter
1 grøn squash, 300 g
1 gul squash, 300 g
5 gulerødder
1 bundt forårsløg
Dressing
1½ spsk olie
1 spsk balsamico eller anden vineddike
2 tsk dijonsennep
1 spsk vand
Salt
½ bakke basilikum
Tilbehør
600 g fuldkornspasta
Sådan gør du
Bed slagteren fjerne ben og brusk og skære en lomme i kødets længde samt ridse sværen med ½ cm's mellemrum. Lommen skæres, så der stadig er 3 cm kød tilbage i hver side.
Pestofyld
- Hæld kogende vand over tomaterne og udblød dem i 10 minutter. Hæld vandet fra, dryp godt af og skær dem i små terninger.
- Kog hvidløgene i vand i 2 minutter.
- Tilsæt persille uden stilke og kog videre i 2 minutter.
- Hæld vandet fra, afkøl i iskoldt vand, dryp af og tryk væden godt af i køkkenrulle eller viskestykke.
- Hak persille, hvidløg og basilikum groft og bland det med tomaterne, salt og pinjekerner.
Kødet
- Fordel pestoblandingen i lommen i kødet.
- Læg kødet på risten i en lille bradepande med stanniol i bunden.
- Drys sværen med groft salt.
- Stil kødet i nederste del af en kold ovn.
- Tænd ovnen på 200 grader og lad kødet stege ca. 1½ time, til det er gennemstegt.
- Mærk efter med en kødnål, kødsaften skal være klar.
- Tag stegen ud af ovnen.
Tilbehør
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen.
- Sommerurter
- Skær grøntsagerne i tynde ensartede stave og kog gulerødderne 3 minutter, squashen 1 minut og forårsløgene ½ minut i letsaltet vand.
- Hæld vandet fra.
Dressing
- Pisk dressingen sammen med 1 spsk vand.
- Basilikum hakkes fint.
- Hæld dressingen over grøntsagerne.
Server som vist på billedet.
Energifordeling
Nu hedder det ribbenssteg fra gris. Tidligere hed det ribbenssteg fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 760 g af retten):
Energi: 3659 kJ (871 kcal)
protein: 52 g
kulhydrat: 72 g
kostfibre: 14 g
fedt: 39 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 483 kJ (115 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g