Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Kødet
1 mørbrad fra gris, 400 g
1 tsk salt
peber
2 tsk rapsolie
200 g frisk spinat
Perlespeltsalat
250 g perlespelt
150 g bladselleri
Lidt af bladselleriens grønne top
2 æbler, 300 g
1 bananskalotteløg, 60 g
60 g fast gul ost fx grubeost
250 g grønne ærter, friske eller frosne
Dressing
¾ dl æble- eller vineddike
½ dl olie
¼ tsk salt
1 tsk sukker eller honning
peber
Sådan gør du
Mørbrad
- Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber
- Varm olie på en pande ved god varme. Det skal syde, når kødet rammer panden
- Brun hurtigt mørbraden på alle sider 2-3 minutter i alt
- Skru ned til middel varme, læg låg på og steg i 10 minutter
- Vend og steg færdigt i 10 minutter
- Tilsæt spinat de sidste par minutter, den skal bare falde sammen og optage noget af stegeskyen
- Mørbraden skal være svagt rosa indeni. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 grader
Perlespeltsalat
- Kog perlespelt efter anvisning på posen. Afdryp og afkøl perlespelten
- Skyld bladselleri og æbler. Skær dem i små stykker/tern
- Pil løg og skær det i små tern
- Skær osten i små tern
- Bland perlespelt, bladselleri, æbler, ost og ærter i en skål
- Hak lidt af bladselleriens grønne top groft og vend den i
Dressing
- Bland ingredienserne til dressingen og hæld den over perlespeltsalaten, vend rundt
Servering
- Skær 8 tynde skiver af stegen (200 g) og server dem sammen med salaten
- Gem resten af stegen til Burritos med gris, grønt og bønnespread – stop spild af mad eller brug den som pålæg
Tips
- Perlebyg kan også bruges til salaten.
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 560 g af retten):
Energi: 2432 kJ (579 kcal)
protein: 29 g
kulhydrat: 60 g
kostfibre: 12 g
fedt: 22 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 435 kJ (97 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g
Kødfaktor 15-50 g kød pr. person