Pepperonifrikadeller med kanel

Nem opskrift som dine børn kan være med til at tilberede. Velegnet både som middagsret og på en buffet.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | For nybegyndere, Frokost, Hovedretter, Buffet | Gæster, Hverdag, Jul, Weekend


Pepperonifrikadeller med kanel

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

På buffet til 8-10 børn - eller middag til 4 personer

500 g hakket grisekød
1½ tsk salt
1 lille løg
50 g pepperonipølse
1 fed hvidløg
peber
½ tsk stødt kanel
1 æg
3 spsk hvedemel
2 dl mælk
25 g smør

1 agurk
16 cherrytomater
8 små pakker
rosiner
32 mandler
film
8 stykker
frokostpapir
8 stykker
indpakningspapir
8 bånd

Sådan gør du

Sådan skal du gøre:

  1. Kom kødet i en skål og tilsæt salt. Rør det godt sammen.
  2. Pil løget og riv det på den grove side af råkostjernet.
  3. Skær pepperonipølsen i små tern.
  4. Pil hvidløget og pres det.
  5. Rør løg, pepperonipølse, hvidløg, peber, kanel, hvedemel og mælk i kødet.

Stegning

  1. Dyp en dessertske i et glas koldt vand. Tag farsen op på skeen og form en frikadelle. Læg de færdigformede frikadeller på en tallerken. Se tegning. 

  1. Kom halvdelen af smørret på en pande.
  2. Smelt smørret ved god varme, det skal bruse af og blive lysebrunt.
  3. Læg halvdelen af frikadellerne på panden. 
  4. Brun frikadellerne i ca. 2 minutter på begge sider.
  5. Skru ned. Steg frikadellerne i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
  6. Tør panden af med køkkenrulle - det er en voksenopgave.
  7. Steg resten af frikadellerne på samme måde.
  8. Afkøl frikadellerne.

Servering

  1. Pak frikadellerne i film, 2-3 sammen i hver pakke.
  2. Skyl agurken og skær den i skiver. Pak agurkeskiverne i film, 3-4 skiver i hver pakke.
  3. Lav små gaver med en pakke frikadeller, 2 cherrytomater, 1 pakke rosiner, 4 mandler og en pakke agurk. Det hele pakkes ind i frokostpapir, og hvis man vil også i indpakningspapir. Bind et bånd omkring.

Tips

  • Frikadellerne kan også serveres varme i en skål, og de øvrige ting stilles ved siden af i små skåle.
  • Kanel kan udelades i farsen.
  • Frikadellerne er egnet til frysning. Frikadeller er gode i madpakken og kan desuden spises som middagsmad, fx med kartoffelsalat, salat eller stuvet hvidkål.
  • Her er en ret, som er tænkt som en "julegave", men den kan udmærket bruges hele året, hvem vil ikke altid gerne have en gave.
  • Energifordeling

    Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

     

    Næringsindhold pr. person  (ca. 159 g af retten) med 10% fedt (buffet):

    Energi: 926 kJ (221 kcal)

    Protein: 14 g

    Kulhydrat: 14 g

    Kostfibre: 2 g

    Fedt: 12 g

     

    Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt (buffet)

    Energi: 582 kJ (139 kcal)

    Protein: 9 g

    Kulhydrat: 9 g

    Kostfibre: 1 g

    Fedt: 7 g

     


    Næringsindhold pr. person  (ca. 398 g af retten) med 10% fedt (middagsret)

    Energi: 2315 kJ (553 kcal)

    Protein: 35 g

    Kulhydrat: 35 g

    Kostfibre: 3,8 g

    Fedt: 29,5 g

     


    Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt (middagsret)

    Energi: 1455 kJ (348 kcal)

    Protein: 22 g

    Kulhydrat: 22 g

    Kostfibre: 2 g

    Fedt: 19 g