Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
På buffet til 8-10 børn - eller middag til 4 personer
500 g hakket grisekød
1½ tsk salt
1 lille løg
50 g pepperonipølse
1 fed hvidløg
peber
½ tsk stødt kanel
1 æg
3 spsk hvedemel
2 dl mælk
25 g smør
1 agurk
16 cherrytomater
8 små pakker
rosiner
32 mandler
film
8 stykker
frokostpapir
8 stykker
indpakningspapir
8 bånd
Sådan gør du
Sådan skal du gøre:
- Kom kødet i en skål og tilsæt salt. Rør det godt sammen.
- Pil løget og riv det på den grove side af råkostjernet.
- Skær pepperonipølsen i små tern.
- Pil hvidløget og pres det.
- Rør løg, pepperonipølse, hvidløg, peber, kanel, hvedemel og mælk i kødet.
Stegning
- Dyp en dessertske i et glas koldt vand. Tag farsen op på skeen og form en frikadelle. Læg de færdigformede frikadeller på en tallerken. Se tegning.
- Kom halvdelen af smørret på en pande.
- Smelt smørret ved god varme, det skal bruse af og blive lysebrunt.
- Læg halvdelen af frikadellerne på panden.
- Brun frikadellerne i ca. 2 minutter på begge sider.
- Skru ned. Steg frikadellerne i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
- Tør panden af med køkkenrulle - det er en voksenopgave.
- Steg resten af frikadellerne på samme måde.
- Afkøl frikadellerne.
Servering
- Pak frikadellerne i film, 2-3 sammen i hver pakke.
- Skyl agurken og skær den i skiver. Pak agurkeskiverne i film, 3-4 skiver i hver pakke.
- Lav små gaver med en pakke frikadeller, 2 cherrytomater, 1 pakke rosiner, 4 mandler og en pakke agurk. Det hele pakkes ind i frokostpapir, og hvis man vil også i indpakningspapir. Bind et bånd omkring.
Tips
Energifordeling
Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 159 g af retten) med 10% fedt (buffet):
Energi: 926 kJ (221 kcal)
Protein: 14 g
Kulhydrat: 14 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 12 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt (buffet)
Energi: 582 kJ (139 kcal)
Protein: 9 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 7 g
Næringsindhold pr. person (ca. 398 g af retten) med 10% fedt (middagsret)
Energi: 2315 kJ (553 kcal)
Protein: 35 g
Kulhydrat: 35 g
Kostfibre: 3,8 g
Fedt: 29,5 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt (middagsret)
Energi: 1455 kJ (348 kcal)
Protein: 22 g
Kulhydrat: 22 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 19 g