Pebernødder

Lækre, sprøde pebernødder med den helt rigtige krydrede smag.

Pebernødder

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

Ca. 120 pebernødder

250 g hvedemel
½ tsk natron
¼ tsk stødt kanel
1½ tsk hvid stødt peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
¼ tsk stødte nelliker
100 g smør
175 g sukker
1 æg
2 spsk piskefløde

Ca. 40 minutter


Sådan gør du

  1. Bland mel, natron og krydderier. Hak fast, koldt smør i.
  2. Rør sukker og æg til hvidt skum. Rør fløden heri.
  3. Bland mel og æggesnaps, og ælt dejen godt sammen.
  4. Tænd ovnen på 180 grader.
  5. Tril dejen til finger-tykke stænger.
  6. Skær dem i små stykker og tril dem til kugler.
  7. Sæt pebernødder på bagepapir på bageplade og bag 10 - 12 minutter.

 


Tips

  • Dejen kan med fordel laves og opbevares på frost.

energifordeling

Jul tema

se mere