Pattegris og sommergrøntsager på grill

Pattegris og sommergrøntsager på grill

Af Dan Christensen | Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest, Grill


Pattegris og sommergrøntsager på grill

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

6 personer

Inderlår, klump og yderlår med lårtunge af pattegris på ca. 14 kg
salt og peber
½ dl tomatketchup
½-1 tsk pure af piment d`Espelette

Kartofler på grill
1 kg små kartofler
150 g bacon i skiver
friske salvie- eller basilikumblade
tandstikkere

Sommergrøntsager
3 majskolber
3 røde eller gule peberfrugter
1 squash
2 fennikel
4 spsk olie
½-1 spsk sherryvineddike eller hvidvinseddike
1 bundt bredbladet persille

Tilbehør

 

Sådan gør du

Pattegrisen
Bestil pattegrisen to uger i forvejen hos Danish Crown.

Del skinken i inderlår, klump og yderlår med lårtunge. Krydr kødet med salt og peber. Grill kødet. Smør kødet med en blanding af ketchup og pure af piment d`Espelette de sidste minutter, kødet er på grillen.
Ikke alle muskler skal have lige lang tid. Stik et stegetermometer i det tyndeste stykke og tag kødstykkerne af grillen, når centrumtemperaturen er ca. 65 grader. Skær kødet i skiver ved servering.

Kartofler på grill
Kog de rensede kartofler 10-15 minutter til de er knap møre. Lad dem køle lidt af. Del baconskiverne igennem på tværs. Læg et blad salvie på hver kartoffel og rul bacon om. Luk med en tandstikker. Grill kartoflerne til baconen er sprød og kartoflerne møre.

Sommergrøntsager
Rens majskolberne og kog dem ca. 5 minutter. Hæld dem i koldt vand og del dem igennem på langs og på tværs.
Skær peberfrugterne i kvarte.
Skær squash og fennikel i ½-1 cm tykke skiver.
Pensl grøntsagerne med olie og grill dem.

Bland dem med en dressing af olie, eddike, salt, peber og hakket persille.

Tips

  • Der kan købes små vaskede kartofler lige klar til brug.
  • Kartoflerne kan koges nogle timer i forvejen.
  • Kød, grøntsager og kartofler med bacon kan gøres klar og opbevares i køleskab nogle timer, før det grilles.
  • Telefonnummer til Danish Crown 8919 1919.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 36%
Fedt 34%
2105 kJ - 500 kcal