Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
1 barn
2 små frikadeller
25 g pasta
½ dl blomkålsbuketter
2 cherrytomater
½ dl frosne ærter
1 tsk olie
evt. 1 tsk citronsaft
Salt og peber
1 rugbrødsklods ca. 25 g, svarer til ½ skive rugbrød
1 ½ dl skummet- eller minimælk
Sådan gør du
Klik hen til opskriften på Minifrikadeller
Kog pastaen eller brug en rest kogt pasta fra aftensmaden.
Bland blomkålsbuketter – rå eller letkogte i. Skær tomaterne i kvarte. Bland pasta og grøntsager. Dryp med olie og evt. citronsaft. Smag til med salt og peber. Kom salaten i en dåse med tætsluttende låg. Pak frikadellerne og rugbrød ind for sig i.
Tips
- Der kan laves en stor portion frikadeller, som fryses enkeltvis.
- Der kan købes små færdigstegte frikadeller med max 10% fedt.
- Hvis der ikke serveres mælk - men vand til frokosten, bør barnet have ¼ skive rugbrød med 1 lille skive ost eller andet pålæg for at blive mæt.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Tidligere hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 395 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 1493 kJ (356 kcal)
protein: 21 g
kulhydrat: 41 g
kostfibre: 8 g
fedt: 11 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 377 kJ (90 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 395 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 1534 kJ (365 kcal)
protein: 21 g
kulhydrat: 41 g
kostfibre: 8 g
fedt: 12 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 387 kJ (92 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g