Pasta med asparges

Pasta med asparges

Af Bente Nissen Lundsgaard | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Pasta med asparges

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

400 g pasta fx rør
500 g asparges, grønne
1 løg
1 spsk olivenolie
2 dl hønsebouillon
1-2 spsk citronsaft
1 tsk revet usprøjtet citronskal
1½ dl fløde 9%
2 tsk majsstivelse
Salt og peber

Pynt
Frisk basilikum, grøn og reven usprøjtet citronskal

Tilbehør

Tomatsalat af 500 g tomater, sorte oliven og høvlet parmesanost.

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisning på emballagen og afdryp den i en sigte.

Bræk eller skær den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 3 cm stykker. Skær løget i små tern. Svits løget i olien i en gryde. Tilsæt bouillonen og kog det op. Kom asparges, citronsaft og citronskal i. Kog det sammen under omrøring 2 minutter. Udrør majsstivelsen i fløden og rør det i. Kog det kort op. Smag til med salt og peber. Vend pastaen i aspargessaucen. Server straks pyntet med basilikumblade og citronskal.

Energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 14%
Kulhydrat 60%
Fedt 27%
2740 kJ – 660 kcal