Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g pasta fx rør
500 g asparges, grønne
1 løg
1 spsk olivenolie
2 dl hønsebouillon
1-2 spsk citronsaft
1 tsk revet usprøjtet citronskal
1½ dl fløde 9%
2 tsk majsstivelse
Salt og peber
Pynt
Frisk basilikum, grøn og reven usprøjtet citronskal
Tilbehør
Tomatsalat af 500 g tomater, sorte oliven og høvlet parmesanost.
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisning på emballagen og afdryp den i en sigte.
Bræk eller skær den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 3 cm stykker. Skær løget i små tern. Svits løget i olien i en gryde. Tilsæt bouillonen og kog det op. Kom asparges, citronsaft og citronskal i. Kog det sammen under omrøring 2 minutter. Udrør majsstivelsen i fløden og rør det i. Kog det kort op. Smag til med salt og peber. Vend pastaen i aspargessaucen. Server straks pyntet med basilikumblade og citronskal.
Energifordeling
Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 14%
Kulhydrat 60%
Fedt 27%
2740 kJ – 660 kcal