Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
300 g peberbacon eller tørsaltet bacon
600 g spinat, gerne af den grove slags
4 tsk salt
3 dl små pastaer, fx typen Puntalette eller 300 g af typen Trufie
1 broccoli
1 spsk smør
3 spsk friskost
1 lime
1 lille tsk jalapeno og chilipulver
2 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Skær bacon i tern.
- Spinaten skylles, og blancheres i vand med 2 tsk salt, til den lige klapper sammen.
- Pastaen koges i vand med 2 tsk salt til den er al dente (se anvisning på pakken).
- Skyl broccolien og skær de yderste toppe af.
- Steg toppene på en tør pande til de tager farve, hvorefter de hældes i serveringsskålen.
- Sæt panden tilbage på varmen og steg bacontern gyldne og sprøde.
- Køl pastaen af under rindende, koldt vand, når den er kogt færdig.
- Sæt gryden tilbage på varmen og smelt smør heri.
- Tilsæt pasta, og når den er varm tilsæt friskosten, som blandes godt ind i pastaen.
- Tag gryden fra varmen og tilsæt blancheret spinat og broccolitoppe.
- Smag retten til med salt, limeskal og jalapenopulver.
Anretning
Læg pastaretten i 4 dybe tallerkener og drys bacon over.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 22%
Kulhydrat 47%
Fedt 31%
2329 kJ – 555 kcal