Pasta bambini med spinat og sprød bacon

Enkel og lækker pasta bambini med spinat, broccoli, friskost og bacondrys.

Af Mette Dahlgaard | Hele året | Hovedretter | Sund hverdagsmad


Pasta bambini med spinat og sprød bacon

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

300 g peberbacon eller tørsaltet bacon
600 g spinat, gerne af den grove slags
4 tsk salt
3 dl små pastaer, fx typen Puntalette eller 300 g af typen Trufie
1 broccoli
1 spsk smør
3 spsk friskost
1 lime
1 lille tsk jalapeno og chilipulver
2 spsk olivenolie

 

Sådan gør du

  1. Skær bacon i tern.
  2. Spinaten skylles, og blancheres i vand med 2 tsk salt, til den lige klapper sammen.
  3. Pastaen koges i vand med 2 tsk salt til den er al dente (se anvisning på pakken).
  4. Skyl broccolien og skær de yderste toppe af.
  5. Steg toppene på en tør pande til de tager farve, hvorefter de hældes i serveringsskålen.
  6. Sæt panden tilbage på varmen og steg bacontern gyldne og sprøde.
  7. Køl pastaen af under rindende, koldt vand, når den er kogt færdig.
  8. Sæt gryden tilbage på varmen og smelt smør heri.
  9. Tilsæt pasta, og når den er varm tilsæt friskosten, som blandes godt ind i pastaen.
  10. Tag gryden fra varmen og tilsæt blancheret spinat og broccolitoppe.
  11. Smag retten til med salt, limeskal og jalapenopulver.

Anretning
Læg pastaretten i 4 dybe tallerkener og drys bacon over.


Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 22%
Kulhydrat 47%
Fedt 31%
2329 kJ – 555 kcal