Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 bundt grønne asparges
1 bakke grønne ærter, ca. 500 g
1 spsk. smør
1 dl sødmælk
1 dl fløde, 9%
1 fed hvidløg
100 gram parmesan (gem lidt til pynt ved servering)
Salt og friskkværnet peber
500 gram friske fuldkornslasagneplader
Pynt:
Lidt parmesan
1 håndfuld basilikum
Sådan gør du
- Knæk bunden af aspargesene, og kassér dem.
- Skær asparges i grove stykker.
- Bælg ærterne.
- Smelt smørret på en stor pande med høje kanter.
- Tilsæt aspargesstykker og ærter, og vend rundt.
- Pil og pres hvidløg, og vend det på panden.
- Hæld mælk og fløde over, og tilsæt friskrevet parmesan.
- Lad panden simre ved svag varme.
- Skær lasagnepladerne ud i brede bånd, og kog dem et par minutter i let saltet vand.
- Hæld vandet fra, og kom pastaen over i panden. Vend den rundt i saucen, smag til med salt og peber.
- Top med frisk basilikum og parmesan - og servér.
Tips
- 100 g frosne ærter kan bruges i stedet for friske.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 19%
Kulhydrat 54%
Fedt 23%
Kostfibre 4%
2745 kJ – 656 kcal