Pasta alfredo med forårsgrønt

Enkel pastaret med forårets sprøde grøntsager og lækker, cremet alfredo-sauce, som hurtigt røres sammen af mælk, fløde og parmesan. Toppes med frisk basilikum og revet parmesan ved servering.

Forår | Hovedretter | Hverdag


Pasta alfredo med forårsgrønt

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 bundt grønne asparges
1 bakke grønne ærter, ca. 500 g
1 spsk. smør
1 dl sødmælk
1 dl fløde, 9%
1 fed hvidløg
100 gram parmesan (gem lidt til pynt ved servering)
Salt og friskkværnet peber
500 gram friske fuldkornslasagneplader

Pynt:

Lidt parmesan
1 håndfuld basilikum


Sådan gør du

  1. Knæk bunden af aspargesene, og kassér dem.
  2. Skær asparges i grove stykker.
  3. Bælg ærterne.
  4. Smelt smørret på en stor pande med høje kanter.
  5. Tilsæt aspargesstykker og ærter, og vend rundt.
  6. Pil og pres hvidløg, og vend det på panden.
  7. Hæld mælk og fløde over, og tilsæt friskrevet parmesan.
  8. Lad panden simre ved svag varme.
  9. Skær lasagnepladerne ud i brede bånd, og kog dem et par minutter i let saltet vand.
  10. Hæld vandet fra, og kom pastaen over i panden. Vend den rundt i saucen, smag til med salt og peber.
  11. Top med frisk basilikum og parmesan - og servér.

 

Tips

  • 100 g frosne ærter kan bruges i stedet for friske.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 19%
Kulhydrat 54%
Fedt 23%
Kostfibre 4%
2745 kJ – 656 kcal