Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
600 g hakket oksekød, 8-12 % fedt
Salt og peber
40 g smør
4 æg
1 glas kapers, 50 g
2 løg, gerne rødløg, 250 g
200 g afdryppede, syltede rødbeder
4 skiver fuldkornstoast, 140 g
1 bæger revet peberrod, 45 g eller 4 spsk frisk revet
Sådan gør du
- Form kødet til 4 lige store bøffer, 1½ cm tykke, lidt større end toastbrødene.
- Krydr med salt og peber.
- Varm smør på en pande ved god varme, lad det bruse af og blive gyldent.
- Steg bøfferne 5-6 minutter på hver side. De må gerne være svagt rosa indeni. Tag bøfferne af varmen, når de er færdige.
- Hæld vandet fra kapers.
- Pil løg og hak dem og rødbeder fint.
- Tag bøfferne af varmen og rist brødskiverne i fedtstoffet på panden. Kom bøfferne oven på de ristede brødskiver.
- Del æggeblommerne fra hviderne.
- Top nu op med løg, rødbeder, peberrod og kapers, lav en lille fordybning i midten og kom en æggeblomme heri.
- Kværn gerne en gang sort peber over.
Tips
- Danske æg er salmonellafri, så der er ingen problemer i at bruge frisk æggeblomme på sin pariserbøf.
- Æggeblommerne kan også serveres i små glas ved siden af.
- Man kan også servere spejlæg til.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 29%
Fedt 40%
2170 kJ – 520 kcal