Tilberedningstid
30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g
2 tsk paprika
2
tsk olie
salt og peber
Sauce
1 appelsin
1 tsk
sukker eller honning
½ tsk paprika
Peperonata
2
peberfrugter, fx rød og gul
1 løg
1 fed hvidløg
2 tsk olie
½ dåse
flåede, hakkede tomater
1 knsp stødt chili
Pynt
friske krydderurter, fx
basilikum
Tilbehør
1½ dl ris, fx basmati eller jasmin
2 tsk pinjekerner
Sådan gør du
Rør paprika og olie sammen med salt og peber. Pensl kødet med blandingen.
Stil kødet i køleskab.
Riv det orange af appelsinskallen fint til
peperonataen. Pres 1 dl appelsinsaft og rør det sammen med sukker og
paprika.
Skær peberfrugterne i strimler. Halver løget på langs og skær
det i tynde skiver. Hak hvidløget fint. Varm olien ved god varme i en gryde.
Svits peberfrugt, løg og hvidløg i ca. 2 minutter. Tilsæt appelsinskal, tomater
og chili. Lad det koge ved svag varme i ca. 20 minutter. Smag til med salt og
peber.
Kog risene.
Rist pinjekernerne på en varm pande og drys
dem over risene ved servering.
Varm olien på en pande ved kraftig varme.
Brun hurtigt skinkeschnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og
steg dem færdig, 1½-2 minutter på hver side. Tag kødet af panden. Hæld
appelsinsaucen på panden og lad den koge ind til det halve ved stærk varme.
Pynt med krydderurter.
Tips
- Medaljoner eller svinekoteletter kan bruges i stedet for skinkeschnitzler.
- Hvis kødet ønskes svagt rosa, skal det steges 1-1½ minut efter bruningen.
- Skær en lille flig af et hjørne af en schnitzel og kontroller, at kødet er svagt rosa.
- Hvis kødet stadigt er råt, skal det stege ca. 1 minut mere på hver side.
- Kødet kan også steges på en grillpande.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 50%
Fedt 23%
2365 kJ - 565 kcal