Paprikaschnitzler af skinkeinderlår med peperonata

Paprikaschnitzler af skinkeinderlår med peperonata

Af Grace Biilmann | Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest


Paprikaschnitzler af skinkeinderlår med peperonata

Tilberedningstid

30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g
2 tsk paprika
2 tsk olie
salt og peber

Sauce
1 appelsin
1 tsk sukker eller honning
½ tsk paprika

Peperonata
2 peberfrugter, fx rød og gul
1 løg
1 fed hvidløg
2 tsk olie
½ dåse flåede, hakkede tomater
1 knsp stødt chili

Pynt
friske krydderurter, fx basilikum

Tilbehør

1½ dl ris, fx basmati eller jasmin
2 tsk pinjekerner

Sådan gør du

Rør paprika og olie sammen med salt og peber. Pensl kødet med blandingen. Stil kødet i køleskab.

Riv det orange af appelsinskallen fint til peperonataen. Pres 1 dl appelsinsaft og rør det sammen med sukker og paprika.

Skær peberfrugterne i strimler. Halver løget på langs og skær det i tynde skiver. Hak hvidløget fint. Varm olien ved god varme i en gryde. Svits peberfrugt, løg og hvidløg i ca. 2 minutter. Tilsæt appelsinskal, tomater og chili. Lad det koge ved svag varme i ca. 20 minutter. Smag til med salt og peber.

Kog risene.

Rist pinjekernerne på en varm pande og drys dem over risene ved servering.

Varm olien på en pande ved kraftig varme. Brun hurtigt skinkeschnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdig, 1½-2 minutter på hver side. Tag kødet af panden. Hæld appelsinsaucen på panden og lad den koge ind til det halve ved stærk varme.

Pynt med krydderurter.

Tips

  • Medaljoner eller svinekoteletter kan bruges i stedet for skinkeschnitzler.
  • Hvis kødet ønskes svagt rosa, skal det steges 1-1½ minut efter bruningen. 
  • Skær en lille flig af et hjørne af en schnitzel og kontroller, at kødet er svagt rosa.
  • Hvis kødet stadigt er råt, skal det stege ca. 1 minut mere på hver side. 
  • Kødet kan også steges på en grillpande.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 50%
Fedt 23%
2365 kJ - 565 kcal